Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Panafric Hotel.
  Hem
 
  Panafric Hotel
Vägen dit
Hotellet ligger ca 30 minuters bilfärd från Nairobis utrikesflygplats Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) och en kortare färd från stadens centrum.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Panafric Hotel
Nairobi
Panafric Hotel är ett stort turistklasshotell utanför Nairobis centrum i Kenya. Det har viss utsikt över staden och ligger 20 km från Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK), dvs Nairobis utrikesflygplats.

På hotellet finns cirka 150 rum i olika storlekar och 50 lägenheter. Alla rum har eget badrum, balkong, TV och telefon. Lägenheterna är avsedda för självhushållning, men städning ingår.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Panafric Hotel har två restauranger, barer med underhållning och temakvällar och en trädgård med en stor swimmingpool. Där finns sammanträdes- och konferensrum i olika storlekar, massage, värdesaksförvaring, internet och biluthyrning.

Safariresenärer använder hotellet främst för enstaka övernattningar i anslutning till flyg från/till Nairobi.

Rum på Panafric Hotel.
 
Gata i Nairobi.
Gata i Nairobi.

Djurliv och safari
Hotellet ligger i en storstad, så du ska inte förvänta dig djurliv i omgivningen. Djurområden finns inom ett par timmars bilresa från Nairobi.

Nairobi National Park
Nairobi National Park är en nationalpark med savannkaraktär belägen 20–30 minuters bilfärd från centrala Nairobi. För att ligga så nära en stor huvudstad har parken ett tämligen bra djurliv och en hel del djurarter, från antiloper till leoparder och lejon. Där finns till och med ett litet antal noshörningar. Du kan dock inte se big five där, eftersom inga elefanter finns i parken.

Nairobi National Park hör inte till de bättre parkerna, men en halv- eller heldag i parken är en trevlig utflykt om du har tid över medan du bor i Nairobi.

Lake Naivasha
Lake Naivasha ligger 1,5-2 timmars bilresa på asfalt från Nairobi och går därmed också att besöka över dagen. Det är inget strålande djurområde, men väl en vacker omgivning där du kan få se antiloper, apor och flodhästar, liksom många fåglar.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010