Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com

Safari Patrol
www.savannen.com
info@safaripatrol.se

Henrik Hult, safariguide

Henrik Hult, safariguide

Om Safari Patrol

Den här webbplatsen på www.savannen.com är en informations- och resefaktasajt om safari i Tanzania och Kenya i Östafrika. Den startades av mig 1998 och har sedan dess tillhandahålla fakta och tips för dig som är intresserad av eller sugen på safari.

Resor 2010–2016

Under åren 2010–2016 har jag även, i företaget Safari Patrol AB, arrangerat safariresor till Tanzania och Kenya i Östafrika – både gruppresor och resor för privata sällskap, med såväl färdigplanerade reseprogram från hyllan som skräddarsydda program – och har marknadsfört dem här på webbplatsen.
 

Zebror i Serengeti National Park.

Zebror i Serengeti National Park.

Du som söker en resa nu

Sedan 2016 arrangerar eller säljer Safari Patrol inte längre resor, utan webbplatsen www.savannen.com har återgått till att vara en informationswebbplats. Också fortsättningsvis kommer den att krönas av namnet Safari Patrol, men du kan alltså inte längre boka resor till Afrika här. Förhoppningsvis kan innehållet på webbplatsen ändå bidra till resan som jag hoppas att du i slutänden hittar på annat håll.
 

På väg mot Serengeti genom västra Ngorongoro Conservation Area.

På väg mot Serengeti genom västra Ngorongoro Conservation Area.

 

Safari enligt Safari Patrol

Den här webbplatsen fokuserar på djurskådning i safariområdena i Tanzania och Kenya, inte på själva länderna eller på andra aktiviteter i dem än safari. Det är det afrikanska djurlivet som är mitt eget huvudintresse och det var resor med sådan orientering som Safari Patrol tidigare erbjöd: målmedveten safari med mycket tid till djurskådning, gärna med bushnära boende i tält.

Även om viss information om annat runtomkring safari finns med på webbplatsen är det i begränsad utsträckning. Det är savannen och djurlivet som safari och Safari Patrol handlar om.

Om du vill läsa på extra om annat än hårdsafari, exempelvis om lokal kultur, sightseeing i städer eller bestigning av de höga bergen, får du lov att komplettera med andra informationskällor. Men i fråga om djuren och omständigheterna under en safari hoppas jag att det som finns här på webbplatsen ska räcka.
 

Avkoppling vid lägerelden.

Avkoppling vid lägerelden.

Fattas det något?

Du är välkommen att höra av dig med frågor om safari, synpunkter på innehållet på savannen.com, tips om sådant som rör safari, djur eller natur i Afrika m m. Berätta gärna också om du saknar någon typ av safarirelaterad information.

 

Kontakta Safari Patrol 

E-post: info@safaripatrol.se
Webbplats:

Bildmaterial

Allt bildmaterial på www.savannen.com är taget på resmålet av Safari Patrol. Undantaget är vissa bilder på hotell, lodger och tältcamper.

© Upphovsrätt

Upphovsrätten till materialet på www.savannen.com tillhör Safari Patrol, med undantag för visst bildinnehåll och viss programvara som används med medgivande eller licens från respektive upphovsrättsinnehavare.

Ej korslänkning eller länksamarbeten

Safari Patrol och www.savannen.com deltar inte i korslänkningssamarbeten eller liknande, utan länkar enbart till webbplatser som ger ett bra faktakomplement till innehållet på www.savannen.com.

Jag, safariguiden

Jag som skriver på Safari Patrol/www.savannen.com är safariguiden Henrik Hult. Jag har under 15 års tid guidat skandinaviska resenärer på ett stort antal safarier i Tanzania och Kenya, för olika resebolag, på gruppresor med gruppstorlekar från 3 till 30 och som privat guide för slutna ressällskap.

Resor i Afrika

Min egen vurm för savannen började med en helt vanlig safariresa till Östafrika. Den följdes av fler resor, resor på egen hand bakom ratten på en egen jeep, resor till ovanliga parker och glesbesökta djurområden, resor till andra afrikanska länder. Ur erfarenheterna växte www.savannen.com fram.

Största upplevelsen

Min största upplevelse hittills ute på savannen? Svaret blir nästan löjligt banalt: När jag första dagen på min första safari såg mitt första lejon.

Då, på bara ett ögonblick, slutade jag vara turist och safariresenär och blev safarifrälst.

 

Lejon och safariballong i Serengeti.