Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Sarova Mara Game Camp.
  Hem
 
  Sarova Mara Game Camp
Vägen dit
Lodgen ligger i östra Masai Mara, som ligger 5–6 timmars bilresa från Nairobi och 6 timmars resa från Lake Nakuru.
Lodgen ligger cirka 10 minuters bilfärd från ett flygfält som trafikeras av safariflyg från Nairobi. Flygtiden är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Masai Mara
Karta över Masai Mara.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Sarova Mara Game Camp
Masai Mara National Reserve
Sarova Mara Tented Lodge är en blandning mellan tältcamp och en lodge. De gemensamma faciliteterna och anläggningarna är utförda som på en traditionell lodge, men du bor i ett permanentrest safaritält.

Lodgen ligger i den nordöstra delen av nationalreservatet Masai Mara i Kenya, belägen på en liten höjd. Den har 75 dubbeltält (dvs motsvarande dubbelrum), därav 15 lyxtält med extra gott om utrymme och mer exklusiv interiör.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Alla tält är stora safaritält (dvs inte campingtält) med vanliga sängar, möblering, elbelysning och privat badrum med dusch och WC. Utöver dubbeltälten finns en handfull trippeltält. Eluttag för 240 V.

På lodgen finns restaurang, bar med uppträdanden, trädgård med swimmingpool, grundutrustat konferenscenter för upp till 80 personer och massage. Lodgen är inhägnad med elstängsel.

Lodgen arrangerar även bilburna djurskådningsturer i Masai Mara – denna tjänst är främst intressant för dig som flyger ut till parken, om du reser dit på en landsvägsbaserad safari ingår djurskådningen sannolikt redan i din safari. Man arrangerar också ballongfärder över savannen.

Frukost i det fria.
Frukost i det fria.

Mer om Masai Mara
Masai Mara är en av de bästa parkerna i Östafrika, med gott om djur och många arter. Du har chans att se big five, och under augusti till oktober brukar migrationen, dvs de mycket stora hjordarna med vandrande gnuer och zebror, uppehålla sig i parken. Framför allt är Masai Mara känd som en bra lejonpark. Några av de andra välkända safaridjur som finns i Masai Mara är gepard, krokodil, flodhäst och giraff. Det finns fina förutsättningar för fågelskådningen i parken.

Landskapet i Masai Mara är i huvudsak ett öppet, lätt kulligt och böljande gräs- och savannland, som här och var genomkorsas av floder. I söder gränsar parken mot Serengeti i Tanzania.

Masai Mara ligger i den del av Östafrika som är massajernas land. Detta förr fruktade krigarfolk lever i dag fredligt av sina hjordar, som du kan se på resan genom områdena som omger parken. På många safariresor ges möjlighet att besöka någon massajby.

Djursäsonger
Masai Mara erbjuder fin djurskådning året om (men du bör undvika regniga april och maj, som på grund av bland annat sämre framkomlighet i bushen inte är en värst bra tid för safari). Den bästa tiden på året är augusti till oktober. Under den tiden uppehåller sig normalt migrationen i parken.

Djur kring lodgen
Sarova Mara Game Camp är inhägnad, så du kan inte förvänta dig mycket djurliv inne på lodgeområdet, annat än kanske apor, dik-dikantiloper och fåglar.

De vandrande gnuerna tar sig över en flod.
De vandrande gnuerna tar sig över en flod.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010