Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Mara Serena Safari Lodge.
  Hem
 
  Mara Serena Safari Lodge
Vägen dit
Lodgen ligger i västra Masai Mara, som ligger 6–7 timmars bilresa från Nairobi och 6–7 timmars resa från Lake Nakuru.
Lodgen ligger nära ett flygfält som trafikeras av safariflyg från Nairobi. Flygtiden är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Masai Mara
Karta över Masai Mara.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Mara Serena Safari Lodge
Masai Mara National Reserve
Mara Serena Safari Lodge är en lodge av hög klass, belägen i den västra delen av nationalreservatet Masai Mara i Kenya. Lodgen ligger på en höjd strax väster om Marafloden, där de enorma vandrande gnuhjordarna, den så kallade migrationen, passerar varje höst. Du har säkert sett gnuernas passage över Marafloden mer än en gång i naturdokumentärer på TV. Från lodgen har du utsikt över floden och över savannlandskapet som omger den. Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
 
Lodgen har drygt 70 rum: 20 dubbelrum med dubbelsäng, drygt 50 dubbelrum med två sängar samt en presidentsvit. Extrasäng kan ställas in, och vissa av rummen kan öppnas upp internt två och två för att användas som familjerum.
 
Badrummen är rymliga, rummen formgivna i mjuka former och färgsatta i afrikanska färgskalor. Alla rum har egen balkong med stor utsikt över parken. Utöver standardrummen finns också en presidentsvit.

Vattenhål
Restaurangen har utsikt över ett vattenhål. På lodgen finns också swimmingpool och en presentshop.

Lodgen kan specialarrangera bl a bushmåltider, frukostar vid en flodhästhölja, sundowners i parken och ballongsafari, och gör kortare vandringar på lodgeområdet under ledning av en naturvådrare, med fokus på fågellivet och floran. För dig som flyger ut till parken, eller på annat sätt färdas utan att disponera ett eget safarifordon, har lodgen egna Landcruisers för djurskådning i parken.

Bland övriga tjänster och funktioner finns tvätt, barnvakt, växlingskontor samt grundutrustade konferenslokaler. Rummen har uttag för 240 V (brittiska trehålsuttag) och rakapparatuttag för 110 V och 240V.

Från poolen på Mara Serena Safari Lodge har du vidsträckt utsikt över Masai Mara.

Rum på Mara Serena Safari Lodge.

Massajer förbereder en lunch i det fria.

Mer om Masai Mara
Masai Mara är en av de bästa parkerna i Östafrika, med gott om djur och många arter. Du har chans att se big five, och under augusti till oktober brukar migrationen, dvs de mycket stora hjordarna med vandrande gnuer och zebror, uppehålla sig i parken. Framför allt är Masai Mara känd som en bra lejonpark. Några av de andra välkända safaridjur som finns i Masai Mara är gepard, krokodil, flodhäst och giraff. Det finns fina förutsättningar för fågelskådningen i parken.

Landskapet i Masai Mara är i huvudsak ett öppet, lätt kulligt och böljande gräs- och savannland, som här och var genomkorsas av floder. I söder gränsar parken mot Serengeti i Tanzania.

Masai Mara ligger i den del av Östafrika som är massajernas land. Detta förr fruktade krigarfolk lever i dag fredligt av sina hjordar, som du kan se på resan genom områdena som omger parken. På många safariresor ges möjlighet att besöka någon massajby.

Djursäsonger
Masai Mara erbjuder fin djurskådning året om (men du bör undvika regniga april och maj, som på grund av bland annat sämre framkomlighet i bushen inte är en värst bra tid för safari). Den bästa tiden på året är augusti till oktober. Under den tiden uppehåller sig normalt migrationen i parken.

Ballongsafari över Masai Mara i gryningen.
Ballongsafari över Masai Mara i gryningen.

Djur kring lodgen
Mara Serena Safari Lodge har ett vattenhål som kan locka till sig djur, i synnerhet under torrperioderna. Lodgen har också god utsikt mot Marafloden och över savannen, där djur kan ses på håll. På lodgeområdet kan du främst se fåglar och mindre däggdjur, exempelvis apor.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010