Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Serena Mountain Lodge.
  Hem
 
  Serena Mountain Lodge
Vägen dit
Lodgen ligger knappt 200 km norr om Nairobi och nås på 3–4 timmars bilresa.
Via ett flygfält nära lodgen kan bl a Nairobi nås med flyg på en knapp timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Serena Mountain Lodge
Mount Kenya National Park
Serena Mountain Lodge är en lodge av hög klass, belägen på sydvästsluttningen av Mount Kenya, Kenyas högsta och Afrikas näst högsta berg. Lodgen ligger på 2 200 meters höjd strax utanför Mount Kenyas nationalpark, och profilerar sig som dels djurskådningsplats, dels start- och slutpunkt för bestigningar av Mount Kenya.

Mountain Lodge är en särskild typ av lodge som kallas tree lodge. På svenska skulle man mycket väl kunna säga observationslodge.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Konceptet är att lodgen inte enbart är ett ställe att äta och sova, utan också erbjuder möjligheter till intressant djurskådning direkt från lodgen. Den ligger vid ett vattenhål som drar till sig djuren, som du som besökare kan titta på från observationsdäck på lodgebyggnaden och från ett gömsle nära vattenhålet.

Som en stor trädkoja
Serena Mountain Lodge utgörs av en fyrkantig och ett par våningar hög träbyggnad, omgiven av den kenyanska bergsskogen och vänd mot vattenhålet. Mycket trä i interiören, smala trappor och rum som påminner om kajutor ger lodgen lite karaktär av en stor trädkoja eller en båt.

Rum på Serena Mountain Lodge.

Serena Mountain Lodge.

Där finns ett 40-tal rum. Restaurangen har utsikt över bergsskogen, och lodgen tillhandahåller alla de typer av tjänster som normalt förväntas på ett hotell. 240 V finns på rummen (uttag av brittisk typ för kontakter med tre fyrkantiga stift). För att främja djurskådningen vid vattenhålet hålls ljudnivån på lodgen så låg som möjligt.

I lodgens regi arrangeras vandringar av olika slag i bergsskogen omkring, liksom femdagarsbestigningar av en av Mount Kenyas tre toppar, Lenana. Man kan även arrangera öringfiske.

Elefanter söker sig till vattnet vid lodgen för att dricka.
Elefanter söker sig till vattnet vid lodgen för att dricka.

Djur kring lodgen
Lodgen ligger omgiven av bergsskog, vilket innebär att du inte kan se typiska savanndjurarter som t ex giraffer och gnuer. I gengäld kan du se skogslevande arter som inte förekommer ute på savannerna.

Bongon är en sällsynt skogsantilop som ibland observeras. Buskbocken är inte sällsynt men skygg. Om den visar sig kring lodgen gör den sannolikt det först i skymningen. Andra däggdjur att spana efter är busksvin, bufflar, elefanter och apor.

Också för fågelskådare innebär skogsmiljön att arterna är andra än ute på savannen. Turakoer, stora näshornsfåglar, trogoner och kronörn är typiska skogsfåglar.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010