Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
The Sarova Stanley. Till höger The Exchange Bar.
  Hem
 
  The Sarova Stanley
Vägen dit
Hotellet ligger ca 30 minuters bilfärd från Nairobis utrikesflygplats Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) och 15 minuter från Wilson Airport (WIL/HKNW), varifrån safariflygen avgår.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
The Sarova Stanley
Nairobi
The Sarova Stanley är ett hotell med hög standard i mycket centralt läge i Nairobi. Det är ett stort åttavåningshotell med drygt 200 rum i olika klasser, från deluxerum med bl a värdesaksförvaring, tvåglasfönster (för ljuddämpning), minibar och kyl, badrum med både badkar och dusch m m som standard, till presidentsviter. Penthousesviten längst upp har egen utomhusterrass.

Rökfria rum och rökfria våningar finns, liksom ett par rum med viss anpassning för rörelsehindrade. Vaktpersonal finns på alla våningsplan.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
The Thorn Tree
På hotellet finns flera restauranger, bland dem den klassiska utomhusrestaurangen The Thorn Tree Cafe, utanför vilken den akacia som i ett halvsekel fungerat som anslagstavla för förbipasserande resenärer står (även om akacian i fråga har pensionerats och bytts ut mot yngre exemplar två gånger under åren).

På Sarova Stanley ligger också The Exchange Bar, en bar i 1800-talsstil där aktiebörsen i Nairobi låg i nästan 40 år.

På hotellet finns ett antal konferens- och mottagningslokaler för upp till ett par hundra deltagare. Där finns också gym, bastu, spa, massage och uppvärmd pool.

Poolrestaurangen på Sarova Stenley.

Karen Blixen-sviten.

Hemingway och skådespelare
The Sarova Stanley har drygt hundraåriga anor, om än i några olika skepnader. Hotellet har flyttats och byggts om ett par gånger. Bland tidigare gäster finns Ernest Hemingway, Gregory Peck, Clark Gable och Grace Kelly.

Djurliv och safari
Hotellet ligger i en storstad, så du ska inte förvänta dig djurliv i omgivningen. Djurområden finns inom ett par timmars bilresa från Nairobi.

Nairobi National Park
Nairobi National Park är en nationalpark med savannkaraktär belägen 20–30 minuters bilfärd från centrala Nairobi. För att ligga så nära en stor huvudstad har parken ett tämligen bra djurliv och en hel del djurarter, från antiloper till leoparder och lejon. Där finns till och med ett litet antal noshörningar. Du kan dock inte se big five där, eftersom inga elefanter finns i parken.

Nairobi National Park hör inte till de bättre parkerna, men en halv- eller heldag i parken är en trevlig utflykt om du har tid över medan du bor i Nairobi.

Lake Naivasha
Lake Naivasha ligger 1,5-2 timmars bilresa på asfalt från Nairobi och går därmed också att besöka över dagen. Det är inget strålande djurområde, men väl en vacker omgivning där du kan få se antiloper, apor och flodhästar, liksom många fåglar.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010