Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Nairobi Serena Hotel.
  Hem
 
  Nairobi Serena Hotel

Vägen dit
Nairobi Serena Hotel ligger ganska centralt i Nairobi med ca 30 minuters bilfärd till Nairobis utrikesflygplats Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) och 15 minuter till Wilson Airport (WIL/HKNW) där safariflyget till de olika parkerna i Kenya avgår.

Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Nairobi Serena Hotel
Nairobi
Nairobi Serena Hotel är ett hotell med hög standard i tämligen centralt men ändå avskilt och lugnt läge i Nairobi, inte långt från centrum. Hotellet ligger omgiven av Central Park och Uhuru Park.

Det har drygt 180 rum, av vilka 20 är olika typer av sviter och resterande är standardrum. Alla rum har bl a luftkonditionering, tvåglasfönster (för ljuddämpning), satellit-TV, värdesaksförvaring, minibar och vägguttagsadapter. Ett antal rum är rökfria rum, och vissa rum kan öppnas upp internt två och två för att t ex användas som familjerum.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Ambitiös restaurang
Där finns två restauranger, den ena enklare, den andra, Mandhari Restaurant, betydligt mer ambitiös, med bl a vilt, fisk och skaldjur samt orientaliskt och vegetariskt på menyn, ackompanjerat av stilla pianomusik.

Hotellet har husdoktor, trådlöst internet, egen brandbil och valutaväxling.På hotellet finns också presentshop och hårfrisör, utrustat businesscenter, konferenslokaler, liksom två barer – en poolbar och en mer elegant med etiopiskt tema på inredningen.

Swimmingpoolen är en uppvärmd 25-meters. Det finns också bubbelpool, ångbad och bastu, liksom gym och möjlighet att (utanför hotellet) rida eller spela tennis, squash och golf (på Royal Nairobi Golf Course).

Standardrum på Nairobi Serena Hotel.

Nairobi Serena Hotel.

Djurliv och safari
Hotellet ligger i en storstad, så du ska inte förvänta dig djurliv i omgivningen. Djurområden finns inom ett par timmars bilresa från Nairobi.

Nairobi National Park
Nairobi National Park är en nationalpark med savannkaraktär belägen 20–30 minuters bilfärd från centrala Nairobi. För att ligga så nära en stor huvudstad har parken ett tämligen bra djurliv och en hel del djurarter, från antiloper till leoparder och lejon. Där finns till och med ett litet antal noshörningar. Du kan dock inte se big five där, eftersom inga elefanter finns i parken.

Nairobi National Park hör inte till de bättre parkerna, men en halv- eller heldag i parken är en trevlig utflykt om du har tid över medan du bor i Nairobi.

Lake Naivasha
Lake Naivasha ligger 1,5-2 timmars bilresa på asfalt från Nairobi och går därmed också att besöka över dagen. Det är inget strålande djurområde, men väl en vacker omgivning där du kan få se antiloper, apor och flodhästar, liksom många fåglar.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad  13 januari 2010