Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Fig Tree Camp.
  Hem
 
  Fig Tree Camp
Vägen dit
Lodgen ligger i centrala Masai Mara, som ligger cirka 6 timmars bilresa från Nairobi och 6 timmars resa från Lake Nakuru.
Lodgen ligger 15-30 minuters bilfärd från ett flygfält som trafikeras av safariflyg från Nairobi. Flygtiden är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Masai Mara
Karta över Masai Mara.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Fig Tree Camp
Masai Mara National Reserve
Fig Tree Camp ligger vid Talekfloden på den norra gränsen till nationalreservatet Masa Mara i Kenya. Den är en tältlodge, där du kan bo i antingen ett permanentrest kanvastält eller i en bungalow. Floden och den afrikanska bushen ligger omedelbart utanför lodgeområdet.

Lodgen har 70 rum. 38 av dessa är normala safaritält längs floden, 22 är bungalower vända mot savannen, och 10 är extrastora safaritält längs floden och med utsikt över nationalreservatet. Alla rum har privat badrum och egen veranda.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Vegetation ger avskilda tält
Vegetationen är ganska tät på lodgeområdet, vilket gör att du alltid bara ser en liten del av lodgen åt gången. Det gör att tälten och andra delar av lodgen känns avskilda och privata.
   
På lodgen finns en restaurang med servering inomhus och utomhus med utsikt över floden. Vi har tyckt att bufféerna som serveras har för få rätter att välja mellan och inga vegetariska rätter alls. Där finns också två barer, swimmingpool, sammanträdesrum, trådlöst internet, souvenirbutik och sjukstuga. Strömmen fås från en generator, som är avstängd nattetid och mitt på dagen.

Lodgen erbjuder safariaktiviteter som djurskådning i bil (vilket främst är intressant för resenärer som anländer med safariflyg – de som anländer landvägen djurskådar i regel från det egna safarifordonet), nattsafari och bushvandring och ballongsafari.

Mer om Masai Mara
Masai Mara är en av de bästa parkerna i Östafrika, med gott om djur och många arter. Du har chans att se big five, och under augusti till oktober brukar migrationen, dvs de mycket stora hjordarna med vandrande gnuer och zebror, uppehålla sig i parken. Framför allt är Masai Mara känd som en bra lejonpark. Några av de andra välkända safaridjur som finns i Masai Mara är gepard, krokodil, flodhäst och giraff. Det finns fina förutsättningar för fågelskådningen i parken.

Tält på Fig Tree Camp.

Swimmingpoolen på Fig Tree Camp.

Restaurangen på Fig Tree Camp.

Landskapet i Masai Mara är i huvudsak ett öppet, lätt kulligt och böljande gräs- och savannland, som här och var genomkorsas av floder. I söder gränsar parken mot Serengeti i Tanzania.

Masai Mara ligger i den del av Östafrika som är massajernas land. Detta förr fruktade krigarfolk lever i dag fredligt av sina hjordar, som du kan se på resan genom områdena som omger parken. På många safariresor ges möjlighet att besöka någon massajby.

Djursäsonger
Masai Mara erbjuder fin djurskådning året om (men du bör undvika regniga april och maj, som på grund av bland annat sämre framkomlighet i bushen inte är en värst bra tid för safari). Den bästa tiden på året är augusti till oktober. Under den tiden uppehåller sig normalt migrationen i parken.

Djur kring lodgen
Lodgen ligger vid Talekfloden där du kan se flodhästar och krokodiler. Det kan också hända att du ser andra djur från observationsplatserna. På lodgeområdet förekommer fåglar och mindre däggdjur som apor och klippgrävlingar.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010