Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Olonana.
  Hem
 
  Olonana
Vägen dit
Lodgen ligger i nordvästra Masai Mara, som ligger drygt 6 timmars bilresa från Nairobi och drygt 6 timmars resa från Lake Nakuru.
Lodgen ligger cirka 15 minuters bilfärd från ett flygfält (Kichwa Tembo Airstrip) som trafikeras av safariflyg från Nairobi. Flygtiden är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Masai Mara
Karta över Masai Mara.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Olonana
Masai Mara National Reserve
Olonana är en tältlodge belägen strax utanför nordvästra Masai Mara i Kenya. Den ligger på Maraflodens västra bank en liten bit utanför parkentrén Oloololo Gate, som leder in i Masai Mara.

Olonana är en liten lyxlodge där du kan förvänta dig bra kvalitet på servicen, maten och login. Den har 14 mycket rymliga tält med eget badrum och veranda strax intill floden. Tälten står glest, omges av vegetation och känns avskilda från varandra.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Lodgens gemensamma delar består av en restaurang, lounger inomhus och utomhus, ett bibliotek med sällskapsspel och öppna spisar, ett observationsdäck närmast floden och en presentshop. Poolområdet ligger avskilt.
 
Kompetent kök
Lodgens kök är kompetent och serverar rätter som skulle platsa på en bra cityrestaurang (den lite tunga mat med brittiska influenser som serveras på många andra lodger skulle inte platsa där). Vegetariska alternativ finns på menyn.

Olonana har en miljövänlig dragning och använder solalstrad energi, renar avloppsvatten och deltar i trädplanteringsprojekt.

Lodgen erbjuder aktiviteter som djurskådningsturer, bushvandringar och besök i massajbyar i omgivningen.

Utanför Masai Mara
Den största nackdelen med denna lodge (och med många andra av lodgerna i området) är läget utanför Masai Mara. Även om det inte är långt till parkentrén måste du åka samma väg varje gång du ska på djurskådningstur i parken, och varje gång anländer du till samma del av parken. För att nå andra delar av Masai Mara (för att t ex variera djurskådningen eller för att nå de områden där flest djur för tillfället uppehåller sig) krävs långa körsträckor och heldagar. Om din resa inkluderar djurskådningsturer på morgonen och kvällen får du inte tillräcklig räckvidd och kan inte nå de största delarna av Masai Mara.

Mer om Masai Mara
Masai Mara är en av de bästa parkerna i Östafrika, med gott om djur och många arter. Du har chans att se big five, och under augusti till oktober brukar migrationen, dvs de mycket stora hjordarna med vandrande gnuer och zebror, uppehålla sig i parken. Framför allt är Masai Mara känd som en bra lejonpark. Några av de andra välkända safaridjur som finns i Masai Mara är gepard, krokodil, flodhäst och giraff. Det finns fina förutsättningar för fågelskådningen i parken.

Loungedäck vid Marafloden.

Restaurangen på Olonana.

Swimmingpoolen på Olonana.

Utomhuslounge på Olonana.

Tältveranda strax intill Marafloden.

Landskapet i Masai Mara är i huvudsak ett öppet, lätt kulligt och böljande gräs- och savannland, som här och var genomkorsas av floder. I söder gränsar parken mot Serengeti i Tanzania.

Masai Mara ligger i den del av Östafrika som är massajernas land. Detta förr fruktade krigarfolk lever i dag fredligt av sina hjordar, som du kan se på resan genom områdena som omger parken. På många safariresor ges möjlighet att besöka någon massajby.

Djursäsonger
Masai Mara erbjuder fin djurskådning året om (men du bör undvika regniga april och maj, som på grund av bland annat sämre framkomlighet i bushen inte är en värst bra tid för safari). Den bästa tiden på året är augusti till oktober. Under den tiden uppehåller sig normalt migrationen i parken.

Djur kring lodgen
Lodgen ligger vid Marafloden där du kan se flodhästar och krokodiler, t ex från tältverandan. I övrigt är chanserna att se djur i omgivningen inte så stora, då vegetation och flodbankar skymmer utsikten mot bushen kring lodgen.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010