Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Mara Intrepids.
  Hem
 
  Mara Intrepids
Vägen dit
Lodgen ligger i centrala Masai Mara, som ligger cirka 6 timmars bilresa från Nairobi och 6 timmars resa från Lake Nakuru.
Lodgen ligger nära ett flygfält (Olkiombo Airstrip) som trafikeras av safariflyg från Nairobi. Flygtiden är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Masai Mara
Karta över Masai Mara.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Mara Intrepids
Masai Mara National Reserve
Mara Intrepids är en bra tältlodge belägen vid Talekfloden i centrala Masai Mara i Kenya. Den ligger i det område norr om Talekfloden och öster om Marafloden där offroad-körning i bushen är tillåten.

Mara Intrepids har 30 tält som är placerade tämligen glest längs floden. Tälten är möblerade och har trägolv, eget badrum och veranda med utsikt över floden. Det är ganska långt att gå från de längst bort belägna tälten till de gemensamma delarna av lodgen.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Lodgen har en restaurang med öppna väggar, en lounge- och bardel intill floden, konferenslokaler, en presentshop och en swimmingpool. I utkanten av lodgeområdet finns ett observationstorn med utsikt över savannen och Olkiomboflygfältet norr om lodgen. Lodgen har e-post-, telefon- och faxtjänster.
 
Mara Intrepids erbjuder aktiviteter som djurskådningsturer tre gånger per dag (vilket främst är av intresse för resenärer som anländer utan eget fordon, dvs med flyg), nattsafarier och utflykter till lokala byar. Ballongsafarier flyger från Fig Tree Camp i samma del av parken. Mara Intrepids har också en äventyrsklubb för barn.

Mer om Masai Mara
Masai Mara är en av de bästa parkerna i Östafrika, med gott om djur och många arter. Du har chans att se big five, och under augusti till oktober brukar migrationen, dvs de mycket stora hjordarna med vandrande gnuer och zebror, uppehålla sig i parken. Framför allt är Masai Mara känd som en bra lejonpark. Några av de andra välkända safaridjur som finns i Masai Mara är gepard, krokodil, flodhäst och giraff. Det finns fina förutsättningar för fågelskådningen i parken.

Landskapet i Masai Mara är i huvudsak ett öppet, lätt kulligt och böljande gräs- och savannland, som här och var genomkorsas av floder. I söder gränsar parken mot Serengeti i Tanzania.

Masai Mara ligger i den del av Östafrika som är massajernas land. Detta förr fruktade krigarfolk lever i dag fredligt av sina hjordar, som du kan se på resan genom områdena som omger parken. På många safariresor ges möjlighet att besöka någon massajby.

Djursäsonger
Masai Mara erbjuder fin djurskådning året om (men du bör undvika regniga april och maj, som på grund av bland annat sämre framkomlighet i bushen inte är en värst bra tid för safari). Den bästa tiden på året är augusti till oktober. Under den tiden uppehåller sig normalt migrationen i parken.

Tältveranda med utsikt över floden på Mara Intrepids.

Swimmingpoolen på Mara Intrepids.

Huvudbyggnad på Mara Intrepids.

Tält på Mara Intrepids.

Galago i restaurangen på Mara Intrepids.

Djur kring lodgen
Lodgen ligger vid Talekfloden där du kan se flodhästar och krokodiler. Det kan också hända att du ser djur från observationsplattformen. I övrigt är chanserna att se djur i omgivningen inte så stora, då vegetation och flodbankar skymmer utsikten mot bushen kring lodgen.

Restaurangen på Mara Intrepids har ett par galagoer som stamgäster – de ses de flesta kvällar. Också genetter ses emellanåt på lodgeområdet efter mörkrets inbrott.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010