Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com

Safari Patrol
www.savannen.com
info@safaripatrol.se

Skymning på lodge i centrala Serengeti.

Skymning på lodge i centrala Serengeti.

Tanzania:

Lodger i Tanzania

Lodger och tältcamper är de vanligaste formerna av logi ute i bushen under safariresor i Tanzania och Kenya.

På den här sidan hittar du information om ett antal lodger och tältcamper i Tanzania. Du hittar också information om hotell i eller kring några av de tanzaniska städer som du kan komma i kontakt med i anslutning till t ex flygresor till eller från landet.

Mer om logi
Mer om mat och dryck

Norra Tanzania  

Visa karta över norra Tanzania
 

Serengeti National Park

Mer om Serengeti National Park

Förutom lodgerna och camperna nedan har vissa safariarrangörer egna mobila camper som slås upp vid behov eller säsongsvis. Campingplatser finns främst utanför parken och i Seroneraområdet i centrala Serengeti.

 

Seronera och centrala Serengeti

Seronera Wildlife Lodge

www.hotelsandlodges-tanzania.com
Mer om Seronera Wildlife Lodge

Seronera Wildlife Lodge.

Seronera Wildlife Lodge är den mest centralt belägna lodgen i parken, insprängd bland stora klippor och med vyer västerut över savannen från observationsplatsen. Lodgen har 75 turistklassrum, restaurang, bar och pool. Smådjur förekommer på lodgeområdet, och andra djur kan ses i bushen omkring.

Kati Kati Tented Camp

www.tanganyikawildernesscamps.com
Mer om Kati Kati Tented Camp

Kati Kati Tented Camp.

Kati Kati är en så kallad halvmobil camp (kan flyttas säsongsvis, inga permanentbyggda delar) består av några olika delcamper, var och en med 8–10 tält modell större med vanliga sängar och privat badrum, och ligger avskilt vid bergen Makoma och Rongai väster/sydväst om Seronera i centrala Serengeti. Läget är bushnära och safariatmosfären fin. Utöver dubbel- och trippeltält finns familjetält för två vuxna och två barn.

Serengeti Sopa Lodge

www.sopalodges.com
Mer om Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Sopa Lodge.

Lodgen ligger i sydvästra Seroneraområdet i centrala Serengeti, belägen på lite höjd och med god utsikt. Lodgen håller god turistklass och har ca 80 rum. Där finns restaurang, bar, swimmingpool och shop.

Serengeti Serena Safari Lodge

www.serenahotels.com
Mer om Serengeti Serena Safari Lodge

Serengeti Serena Safari Lodge.

Lodge ligger nordväst om Seroneraområdet i centrala Serengeti och håller hög standard. Lodgen har 66 rum, restaurang och swimmingpool.

Four Seasons Safari Lodge Serengeti

www.fourseasons.com
Mer om Four Seasons Safari Lodge

Four Seasons Safari Lodge.

Lodgen är en tämligen ny lodge med mycket hög standard, belägen norr om Seroneraområdet. Med sina 77 rum är den en av de största lodgerna i Serengeti. Den ger mer ett intryck av modernt designhotell än safarilodge, men har ett bushnära läge.

Mbuzi Mawe Serena Camp

www.serenahotels.com

Mbuzi Mawe Serena Camp.

Mbuzi Mawe är lodgekedjan Serenas lyxtältcamp i Serengeti. Den är byggd på en kopje norr om Seroneraområdet i centrala Serengeti, ett stycke från vägen norrut mot Lobo. Campen har 16 rymliga tält, restaurang, bar och souvenirbutik.

Grumeti Migration Camp (Grumeti Game Reserve)

www.ecolodgeafrica.com

Grumeti Migration Camp.

Grumeti Migration Camp (tidigare Grumeti Luxury Tented Camp) är en tältcamp strax utanför gränsen till centrala Serengeti, belägen i grannparken Grumeti Game Reserve. Campen ligger inte så långt från Grumetifloden. Den har åtta tält med badrum och veranda samt en gemensam del med matsal, bar, utsiktsdäck och öppen eldstad. Man planerar att bygga en swimmingpool. Campen erbjuder safariaktiviteter som bushvandring, fågelskådning och ballongsafari. Man tar inte emot barn under sju år.

Ikoma Tented Camp (utanför parken)

www.moivaro.com

Ikoma Tented Camp.

Ikoma Tented Camp är en turistklasscamp belägen utanför gränsen till centrala Serengeti. Den har cirka 30 tält, restaurang och bar, samt erbjuder bushvandringar och nattsafari.

Robanda Tented Camp (utanför parken)

www.moivaro.com

Robanda Tented Camp.

En turistklasscamp belägen utanför gränsen till centrala Serengeti, i samma område som Ikoma Tented Camp ovan.

Nasikia Central Camp
Uppdatering maj 2016: Campen har stängts

www.nasikiacamps.com

Nasikia är en halvmobil camp något norr om Seronera i centrala Serengeti. Har ett par familjetält för fyra personer.

 

Södra Serengeti och Lake Ndutu

Ndutu Safari Lodge

www.ndutu.com
Mer om Ndutu Safari Lodge

Ndutu Safari Lodge.

Ndutu Safari Lodge ligger nära sodasjön Lake Ndutu på gränsen mellan sydöstra Serengeti National Park och västra Ngorongoro Conservation Area (lodgen ligger på NCA-sidan). Området är som bäst mellan december och mars, då stora mängder djur kan uppehålla sig där. Lodgen är populär bland naturfotografer och bokas ofta upp lång tid i förväg.

Lake Masek Tented Camp

www.tanganyikawildernesscamps.com

Lake Masek Tented Camp.

Lake Masek Tented Camp är en relativt ny tältcamp vid Lake Masek i västra Ngorongoro Conservation Area, dvs i Lake Ndutuområdet. Campen har 20 tält och restaurang. Man erbjuder aktiviteter som djurskådningsturer, bushvandring och nattsafari.

Savannah Ndutu Camp

serengetisavannahcamps.com

Savannah Ndutu Camp är en halvmobil camp som under (den svenska) vintersäsongen förläggs till Lake Ndutuområdet, i regel på NCA-sidan om parkgränsen.

Ndutu Kati Kati

tanganyikawildernesscamps.com

Ndutu Kati Kati är en halvmobil camp som under vintersäsongen förläggs till Lake Ndutuområdet, i regel på Serengetisidan om parkgränsen.

Kusini

www.kusini.com

Kusini är en exklusiv tältcamp med 12 tält i södra Serengeti, rest bland kopjes i en avlägsen del av parken med få andra besökare än campens gäster. Standarden och servicen är mycket god, och läget är bra för djurskådning, i synnerhet under migrationstiden från januari till mars.

Serengeti Pioneer Camp

www.elewanacollection.com

Pioneer är en mindre lyxtältcamp strax norr om Moru Kopjes i södra Serengeti.

 

Lobo och norra Serengeti

Lobo Wildlife Lodge

www.hotelsandlodges-tanzania.com
Mer om Lobo Wildlife Lodge

Lobo Wildlife Lodge.

Lobo Wildlife Lodge i norra Serengeti är en turistklasslodge byggd på en kulle och har fin utsikt över savannen åt öster och väster. Lodgen har 75 rum, restaurang, bar, swimmingpool med utsikt och ett vattenhål.

Migration Camp

www.elewana.com
Mer om Migration Camp

Migration Camp.

Migration Camp är en bra tältcamp vid Grumetifloden. Tälten är rymliga och har eget badrum och veranda. På campen finns restaurang, bar och swimmingpool.

Klein's Camp

www.kleinscamp.com

En exklusiv camp på privat mark strax öster om norra Serengeti, inte så långt från gränsen mot Kenya i norr. Campen har tio stugor, restaurang, bar och swimmingpool, och arrangerar safariaktiviteter som djurskådningsturer, nattsafari och bushvandringar.

Sayari Camp

www.asilialodges.com

Systercamp till Olakira Camp och Suyan Camp (se nedan) och ligger i området kring Marafloden i nordligaste Serengeti. Den är en liten camp med åtta tält mitt i bushen och har en äkta safariatmosfär. Bilkörning offroad är tillåten i delar av områdena som omger campen.

Suyan Camp (utanför parken)

www.asilialodges.com

Systercamp till Sayari Camp och Olakira Camp. Den ligger i Loliondo Game Controlled Area öster om Lobo i norra Serengeti, dvs utanför nationalparken. Detta läge medger aktiviteter som inte är tillåtna inne i parken, t ex nattsafari och bushvandringar. Campen har fem tält och bushnära läge.

Loliondo Camp (utanför parken)

www.kirurumu.net

En liten camp med fem tält i Loliondoområdet strax öster om Lobo i norra Serengeti. Den ligger mitt ute i bushen och håller turistklass. Utöver djurskåning i bil erbjuds nattsafari och bushvandringar.

 

Västra korridoren

Kensington Serengeti Wilderness Camp

www.kensingtoncamps.com

En lyxtältcamp belägen cirka 20 minuters bilfärd från Grumetiflygfältet i Kirawiraområdet i Västra korridoren. Campen har åtta tält.

Mbalageti Serengeti

www.mbalageti.com

En bra och ganska ny lodge med cirka 20 rum och två sviter, restaurang, bar, souvenirbutik, swimmingpool och vida vyer över omgivningen.

Kirawira Camp

www.serenahotels.com

Kirawira är en lyxtältcamp vid Grumetifloden i västra korridoren. Campen har 16 tält, restaurang och swimmingpool.

Grumeti River Camp

www.grumeti.com

En lyxtältcamp belägen mellan Kirawira Camp och Seroneraområdet, dvs ett gott stycke in i Västra korridoren. Campen har tio tält, restaurang, bar, swimmingpool och souvenirbutik.

 

Singita Grumeti Reserves

Sabora Tented Camp

www.singita.com

Sabora Tented Camp i privata Singita Grumeti Reserves norr om Västra korridoren i Serengeti är en lyxcamp med sex tält med eget badrum, luftkonditionering, värdesaksförvarings, telefon, trådlöst internet, satellit-TV och uppvärmd swimmingpool. Campen erbjuder djurskådningsturer, bushvandringar, badminton, mountainbiking, tennis och spa.

Sasakwa Lodge

www.singita.com

Lodgen ligger också i Singita Grumeti Reserves. Denna lyxlodge har plats för 28 gäster i sex stugor och ett större hus. Stugorna har luftkonditionering, bar, värdesaksförvaring, eget badrum, uppvärmd evighetspool m m. Vissa av stugorna är rullstolsanpassade. Lodgen ligger liksom Sabora Tented Camp tämligen bushnära, men har snarare en kolonial lyxatmosfär än bushkänsla. Samma slags aktiviteter erbjuds, plus ridning.

Faru Faru Lodge

www.singita.com

Ligger liksom Sabora och Sasakwa i Singita Grumeti Reserves. Den har en modernare stil än systerlodgerna, och ligger vid ett vattenhål som drar till sig djurliv. Lodgen har sex sviter med luftkonditionering och erbjuder samma standardnivå och samma slags aktiviteter som Sabora och Sasakwa.

 

Halvmobila camper, säsongscamper

De senaste åren har en del halvmobila tältcamper dykt upp i parken. Nya tillkommer ständigt, så listan nedan är ofullständig. Några har nämnts ovan. Vissa av camperna är stationära, medan andra flyttas säsongsvis.

Formuleringar i campernas marknadsföring i stil med "vi följer migrationen" innebär inte att man ständigt flyttar campen just för att följa migrationen, utan att campen flyttas säsongsvis utifrån i vilken del av parken migrationen förväntas hålla till en given säsong. Typiskt är att campen ligger i södra Serengeti (Ndutuområdet) under vintern och centralt (Seronera) eller i norr under sommar och höst.

Tälten är fullstorlekstält, vilket tillsammans med den myckna utrustningen gör att camperna kan flyttas, men inte i en handvändning. De halvmobila camperna förläggs till hyrda lägerplatser (special camp sites), som är därför avsatta platser i parken och som det finns ett begränsat antal av.

Nduara Loliondo Camp

www.nduara-loliondo.com

Har sex rymliga och stilmässigt spännande jurter (en sorts mobila tält som ursprungligen användes av asiatiska nomader) med bushbadrum med torrtoalett och bushdusch. Campen är halvmobil och flyttas två gånger om året mellan områden öster om Serengeti National Park för att följa migrationen. Läget utanför parken medger nattsafari och bushvandringar.

Serengeti Safari Camp

www.serengeti-safari-camp.com

En halvmobil tältcamp som slås upp i olika delar av Serengeti (på slätterna i söder, i Västra korridoren och i nordligaste Serengeti) beroende på säsongen och var migrationen uppehåller sig. Campen har sex tält med eget badrum och slås upp mitt ute i bushen.

Olakira Camp

www.asilialodges.com

En halvmobil tältcamp som flyttas mellan södra Serengeti (december–mars) och centrala Serengeti (juni–november). Den har sex safaritält resta mitt ute i bushen, vart och ett med eget badrum, samt mässtält och sällskapstält.

Serengeti Camp

www.kirurumu.net

Serengeti Camp (eller Kirurumu Serengeti Camp) är systercamp till Loliondo Camp, men ligger till skillnad från denna inne i Serengeti National Park. Den är halvmobil och flyttas säsongsvis för att följa migrationen och andra djur. Från december till mars ligger campen i södra Serengeti, från juni i Västra korridoren och senare under höstens torrperiod i Seronera i centrala Serengeti. Den har liksom Loliondo Camp fem tält och motsvarande turistklasstandard.

Lemala Luxury Camp Serengeti

www.lemalacamp.com

En halvmobil camp som flyttas säsongsvis mellan Ndutuområdet i södra Serengeti (december–mars) och norra Serengeti (juni–oktober). Campen har åtta tält med eget badrum och inredning i safaristil.

 

Mobila camper

Privat mobil camp i Serengeti

 
Mobila camper som förläggs på special camp sites (avskilda och privat disponerade lägerplatser ute i bushen) är en mycket bushnära logiform som erbjuds av vissa safariarrangörer. Här talar vi inte om camping och liggunderlag, utan om en enklare form av flyttbar tältcamp där du som resenär bor som gäst precis som på ett hotell.

Du bor i tvåpersonerstält med tältsängar och med separata toalett- och duschtält intill. Måltiderna serveras i ett mässtält. Camppersonalen, som består av kockar, tältskötare, campchef, chaufförer och vakter, sköter alla campsysslor. Du själv är gäst och kan avnjuta extrem bushnärhet, god mat, komfort som är lite enklare än på lodger men mycket mer bekväm än på camping, kylda förfriskningar vid lägerelden och nätter med stjärnhimmel och nattljud. På en camp av det här slaget får du oöverträffbar safari- och bushatmosfär.

Campen sätts upp i bushen enbart för din grupp. Transporter, campunderhåll m m gör att logiformen kostar mer än många turistklasslodger. Inte minst gäller det om du reser i ett litet sällskap, på vilket campomkostnaderna ska fördelas. Det är alltså inte en form av budgetlogi, utan en lite enklare men exklusiv logi.

Mer om privat mobila camper


 

Ngorongoro Conservation Area

Mer om Ngorongoro Conservation Area

Det finns inga logimöjligheter nere i Ngorongorokratern. Kraterbottnen är endast öppen för dagsbesök 06–18. Närmaste boende ligger uppe på kraterkanten.

 

Ngorongorokraterns kant

Ngorongoro Wildlife Lodge

www.hotelsandlodges-tanzania.com
Mer om Ngorongoro Wildlife Lodge

Ngorongoro Wildlife Lodge.

Lodgen är en turistklasslodge på den södra kraterkanten, nära platsen där uppfartsvägen Lerai ascent road når kraterkanten. Lodgen har strålande utsikt från rummen och terrassen. Där finns 75 rum, restaurang, bar och sällskapsrum.

Ngorongoro Crater Lodge

www.ngorongorocrater.com
Mer om Ngorongoro Crater Lodge

Ngorongoro Crater Lodge.

Crater Lodge är en exklusiv mindre lodge med 60 sängar i bungalower och ligger på den södra kraterkanten. Lodgen har bra utsikt över kratern. Där finns restaurang, bar och lounge. Servicen är förstklassig och miljön lugn och avkopplande.

Ngorongoro Serena Safari Lodge

www.serenahotels.com
Mer om Ngorongoro Serena Safari Lodge

Ngorongoro Serena Safari Lodge.

En lodge med hög standard på den sydvästra kraterkanten. Där finns 75 rum, restaurang, souvenirbutik, växlingskontor och god utsikt.

Ngorongoro Sopa Lodge

www.sopalodges.com
Mer om Ngorongoro Sopa Lodge

Ngorongoro Sopa Lodge.

Lodgen ligger till skillnad från de andra lodgerna på den östra kraterkanten, dit man når antingen via kraterbottnen eller via den södra ringvägen österut längs kraterkanten. Läget är extra bra för den som vill besöka Olmoti- eller Empakaaikratern.

Rhino Lodge

www.ngorongoro.cc

Rhino Lodge.

Rhino Lodge var länge stängd och användes som boende för parkvakter, men öppnade igen som lodge 2007. Den är mindre än de övriga lodgerna på kraterkanten, är enklare och saknar utsikt över kratern. Där finns 24 rum med badrum och egen veranda, restaurang och lounge. Man hyr ut fyrhjusdrivna fordon och arrangerar bushvandringar och massajbybesök.

Kensington Ngorongoro Crater Camp

www.kensingtoncamps.com

Campen är en liten tältcamp med sju tält, belägen på sluttningen på utsidan av Ngorongorokratern, dvs bort från själva kratern.

Lemala Luxury Camp Ngorongoro

www.lemalacamp.com

En tältcamp på Ngorongorokraterns nordöstra kant. Campen har åtta tält (dvs plats för 16 gäster) med eget badrum och inredning i fin safaristil. Tälten är uppvärmda och har duntäcken, då höjden och vinden kan ge låga temperaturer.

 

Västra NCA och Lake Ndutu

Ndutu Safari Lodge

www.ndutu.com
Mer om Ndutu Safari Lodge

Ndutu Safari Lodge.

Ndutu Safari Lodge ligger nära sodasjön Lake Ndutu på gränsen mellan sydöstra Serengeti National Park och västra Ngorongoro Conservation Area (lodgen ligger på NCA-sidan). Området är som bäst mellan december och mars, då stora mängder djur kan uppehålla sig där. Lodgen är populär bland naturfotografer och bokas ofta upp lång tid i förväg.

Lake Masek Tented Camp

www.tanganyikawildernesscamps.com

Lake Masek Tented Camp.

Lake Masek Tented Camp är en relativt ny tältcamp vid Lake Masek i västra Ngorongoro Conservation Area, dvs i Lake Ndutuområdet. Campen har 20 tält och restaurang. Man erbjuder aktiviteter som djurskådningsturer, bushvandring och nattsafari.

Savannah Ndutu Camp

serengetisavannahcamps.com

Savannah Ndutu Camp är en halvmobil camp som under (den svenska) vintersäsongen förläggs till Lake Ndutuområdet, i regel på NCA-sidan om parkgränsen.

Kirurumu Ngorongoro Camp

www.kirurumu.net

Kirurumu Ngorongoro Camp är en liten semimobil tältcamp av turistklass som flyttas säsongsvis mellan olika delar av NCA. Man erbjuder djurskådningsaktiviteter i Ngorongorokratern och bushvandringar i höglandet omkring.

 

Staden Karatu med omgivning

Gibb's Farm

www.gibbsfarm.net

Gibb's Farm.

Gibb's Farm ligger på en kaffeplantage med ekologisk drift strax utanför Karatu. Lodgen är känd för sin bra mat.

Crater Forest Tented Camp

www.moivaro.com

Crater Forest Tented Camp.

Crater Forest Tented Camp (eller Crater Forest Camp) ligger på en kaffeplantage en liten bit från huvudvägen mellan Karatu och NCA. Den är en relativt liten lodge med 15 tältrum med eget badrum och veranda med utsikt. Man erbjuder utflykter till byar i omgivningen, rundturer på plantagen och bushvandringar i de närbelägna skogarna inne i NCA.

Ngorongoro Farm House

www.tanganyikawildernesscamps.com

Ngorongoro Farm House.

En lodge med 50 rum, belägen mellan Karatu och parkentrén Lodoare Gate på gränsen till södra Ngorongoro Conservation Area. Rummen ligger i stugor och har eget badrum och myggnät. Där finns swimmingpool och internet. Man erbjuder bl a guidade vandringar i området och in i NCA.

Tloma Lodge

www.tanganyikawildernesscamps.com

Tloma Lodge.

En lodge som ligger utanför Karatu och består av en huvudbyggnad och 20 bungalower. Rummen har privat badrum och veranda. På lodgen finns restaurang, swimming pool och internet.

Lutheran Guesthouse/Karatu Hotel

www.karatuhotel.com

Lutheran Guesthouse.

Lutheran Guesthouse i Karatu erbjuder lågbudgetlogi och måltider. Rummen är enkla och har eget badrum med toalett och dusch.

Bougainvillea Safari Lodge

www.bougainvillealodge.net

Ligger mellan Karatu och parkentrén Lodoare Gate och har 24 stugor för självhushållning. De flesta är dubbelrum, men det finns även trippelrum. På lodgen finns restaurang och bar. Man arrangerar aktiviteter som fågelskådning, naturvandringar och besök i Karatu och lokala byar.

Plantation Lodge

www.plantation-lodge.com

En turistklasslodge strax utanför Karatu sydost om Ngorongoro Conservation Area. Maten är bra och lodgen har en fin trädgård.

Octagon Safari Lodge

www.octagonlodge.com

En liten lodge i ett kolonialtida farmhus. Rummen har eget badrum, myggnät och terrass. Där finns restaurang, irländsk bar och en trädgård med köksträdgård.


 

Lake Manyara National Park

Mer om Lake Manyara National Park

Den enda login inne i parken ligger i dess södra ände, vilket ger för lång färdsträcka från parkentrén i norr om du ska övernatta en enstaka natt i området.

Övrig logi ligger på landsbygd utanför parken. Några logiställen ligger uppe på krönet på förkastningsbranten väster om parken, medan andra ligger på park- och sjönivå.

 

Inne i Lake Manyara

Lake Manyara Tree Lodge

www.lakemanyara.com

Lake Manyara Tree Lodge

Tree Lodge är en exklusiv lodge i parkens sydligaste del. Den har tio rum som är byggda uppe i mahognyträd.

 

Utanför parken (på förkastningsbranten)

Kirurumu Manyara Lodge

www.kirurumu.net
Mer om Kirurumu Manyara Lodge

Kirurumu Manyara Lodge.

Lodgen ligger på förkastningsbrantens krön nordväst om nationalparken och har utsikt mot Lake Manyara, Great Rift Valley och berget Losiminguri. Campen har 22 tält, av vilka 16 är rymliga safaritält och 6 är familjerum eller sviter. Där finns restaurang och bar.

Lake Manyara Wildlife Lodge

www.hotelsandlodges-tanzania.com
Mer om Lake Manyara Wildlife Lodge

Lake Manyara Wildlife Lodge.

Lake Manyara Wildlife Lodge (f d Lake Manyara Hotel) är ett turistklasshotell på krönet ovanför förkastningsbranten väster om nationalparken. Den enda lodge på krönet precis ovanför parken. Utsikten över sjön och parken är mycket god. Där finns 95 rum, restaurang, bar och en trädgård med swimmingpool.

Lake Manyara Serena Safari Lodge

www.serenahotels.com
Mer om Lake Manyara Serena Safari Lodge

Lake Manyara Serena Safari Lodge.

En lodge med hög standard som ligger på förkastningsbrantens krön nordväst om nationalparken, med fin utsikt mot Great Rift Valley och berget Losiminguri. Lodgen har 67 rum, restaurang och swimmingpool.

 

Utanför parken (på nivå med parken)

Migunga Tented Camp

www.moivaro.com

Migunga Tented Camp.

En tältcamp i turistklass som ligger i en skog med gulbarkad akacia ett par km nordost om parken. Där finns 19 tält med eget badrum samt restaurang och bar. I skogen som omger campen finns en hel del fåglar. 

E Unoto Retreat

En lodge som har utformats för att påminna om en massajby. Den ligger norr om parken på slätten nedanför förkastningsbranten. Lodgen har 25 bungalower med eget badrum. Fyra av dem är rullstolsanpassade. Där finns en utomhusrestaurang, bar och swimmingpool.

Wild Africa Manyara Lodge

En turistklasslodge vid förkastningsbrantens fot, belägen med god utsikt över slätten på förkastningsdalens botten. Lodgen har tio rum med privat balkong, restaurang och bar med sittplatser inomhus och utomhus samt en trädgård med swimmingpool.

Kibiko Bushcamp

En enklare tältcamp i Great Rift Valley, belägen inte långt från Lake Manyara National Park. Campen erbjuder logi i safaritält med eget badrum, måltider och olika utflykter i området.

Maramboi Tented Camp

www.tanganyikawildernesscamps.com

Maramboi Tented Camp.

Maramboi listas här för sakens skull, i och med att campen ligger tämligen nära sjön Lake Manyara. Nationalparken ligger dock på motsatt sida av sjön, vilket innebär att restiden till parken är lång – räkna med bortåt 1,5 timme. Det gör att campen inte lämpar sig värst väl som bas för djurskådning i parken.

Campen ligger cirka 20 km norr om Tarangire, i riktning mot och söder om Lake Manyara (på andra sidan sjön sett från Lake Manyara National Park). Campen har 20 tält, swimmingpool och restaurang. Läget är avsides från både Lake Manyara och Tarangire.

På sin webbplats hävdar ägarna att området kring campen är det bästa i Östafrika för att se migrationen, de stora vandrande hjordarna med zebror och gnuer. Det är inte korrekt. De hjordar som i folkmun kallas migrationen, eller den stora migrationen, rör sig aldrig i området kring campen, utan långt därifrån i Serengeti och Masai Mara.


 

Tarangire National Park

Mer om Tarangire National Park

Det finns förhållandevis få logiställen inne i nationalparken. Fler finns utanför parkgränsen, men de har den nackdel som är typisk för boende utanför parkerna – du måste färdas mellan djurskådningen och nattlogin.

 

Inne i Tarangire

Tarangire Safari Lodge

www.tarangiresafarilodge.com
Mer om Tarangire Safari Lodge

Tarangire Safari Lodge.

Tarangire Safari Lodge är en tältcamp i turistklass belägen cirka 10 km från huvudentrén i norra Tarangire. Campen har 35 tält, 5 bungalower, restaurang, bar, souvenirbutik och swimmingpool. Den har fin utsikt över trädsavannen kring Tarangirefloden. Djur av olika slag kan förekomma på campområdet, i synnerhet nattetid.

Tarangire Sopa Lodge

www.sopalodges.com
Mer om Tarangire Sopa Lodge

Tarangire Sopa Lodge.

En större lodge av god turistklass i nordöstra delen av Tarangire. Lodgen har ett 70-tal rymliga rum, liksom rymliga gemensamma delar som restaurang, bar, lounge och reception. Poolområdet vetter mot bushen.

Maweninga Camp

www.maweninga-camp.com/the_lodge.html

Maweninga Camp

En tältcamp på den västra sidan om Tarangirefloden, cirka 15 km in i parken (räknat från huvudentrén i norr). Dne har 16 tält, restaurang och bar.

Oliver's Camp

www.asilialodges.com
Mer om Oliver's Camp

Oliver's Camp.

En liten och exklusiv camp med god standard som tidigare låg strax utanför parkens östra gräns. Nu har den flyttat in i parken. Man arrangerar bland annat vandringssafarier och har namn om sig att ha mycket bra och kunniga guider.

Swala Tarangire

http://www.sanctuaryretreats.com

Swala Tarangire.

En exklusiv tältcamp i sydvästra Tarangire, långt från de övriga lodgerna och camperna i parken.

 

Utanför parken

Tarangire River Camp

www.mbalimbali.com
Mer om Tarangire River Camp

Tarangire River Camp.

Tarangire River Camp ligger strax utanför parkgränsen till norra Tarangire och är en mindre camp med bra standard. Tälten är rymliga, resta på upphöjda plattformar, och har alla privat badrum med WC och dusch samt egen veranda. Man arrangerar bushvandringar med massajkrigare som eskort i områdena kring campen.

Tarangire Treetops

www.elewana.com
Mer om Tarangire Treetops

Tarangire Treetops.

Tarangire Treetops ligger en bit utanför Tarangires östra parkgräns, någon timmes bilväg genom bushen från huvudvägen till Arusha. Lodgen är exklusiv och rummen byggda på plattformar i träden. Där finns bar, restaurang och pool. Intill lodgen finns ett vattenhål som lockar till sig djur, i synnerhet under torrperioderna.

Lake Burunge Tented Camp

www.tanganyikawildernesscamps.com

Lake Burunge Tented Camp.

Campen har 16 rum med eget badrum och veranda, och en huvudbyggnad med sällskapsrum och matplats. Campen ligger ute i bushen med utsikt över Lake Burunge cirka 30 km nordväst om Tarangire. Läget är därmed inte det bästa för djurskådning inne i nationalparken.

Maramboi Tented Camp

Se Lake Manyara.

Roika Tarangire Tented Lodge

www.tarangireroikatentedlodge.com

Roika är en lodge med 21 rum/tält, belägen cirka 5 km utanför Tarangire National Parks huvudentré. Tälten har eget badrum med dusch och bubbelbad samt egen träveranda. Där finns också sällskapsrum och swimmingpool.

Kikoti Tented Camp

En liten camp strax utanför den nordöstra parkgränsen, belägen i ett område med goda djurchanser. Den har åtta tält. Man arrangerar vandringar och nattsafari.

Tamarind Tented Camp

En tältcamp i turistklass, belägen ca 10 km från huvudvägen (från Arusha) öster om Tarangires nordspets. Campen har tio tält och mässtält.

Boundary Hill Lodge

www.tarangireconservation.com

En nyare lodge belägen i ett privat reservat strax öster om Tarangire National Park. Den har åtta rum med eget badrum och balkong med utsikt. Lodgen får sin el från solpaneler och vindkraft, och regnvatten samlas upp för att användas. Man arrangerar bl a nattsafari och bushvandringar.

Naitolia

www.tarangireconservation.com

En liten ekolodge på privat mark nordost om Tarangire National Park. Den är byggd av lokala och förnybara material, ligger bushnära och erbjuder nattsafari, bushvandringar och en trädkoja för övernattning ute i bushen.


 

Arusha National Park/Arusha

Mer om Arusha National Park
Mer om Arusha

Ingen logi finns inne i Arusha NP. Ett par lodger ligger omedelbart utanför, fler längs vägen till staden Arusha. Också stadshotell i Arusha går att använda som bas för besök i parken.

Staden Arusha ligger 45 minuters bilresa väster om Kilimanjaro International Airport och är utgångspunkt för de flesta safarier i norra Tanzania.

 

Närmast parken

Hatari Lodge

www.hatarilodge.com

Hatari Lodge.

Lodgen ligger omedelbart norr om Arusha National Park och har nio rum inredda i en sorts modern retrostil. Alla rum har öppen spis och rymligt badrum. Lodgen har ett bibliotek, sällskapsrum och bar med veranda och observationsdäck.

Momella Wildlife Lodge
 

Momella Wildlife Lodge

Lodgen ligger omedelbart utanför Arusha National Parks norra gräns och har utsikt över parken och mot Kilimanjaro i öster.

Meru View Lodge

www.african-view.com 

Meru View Lodge.

En mindre lodge belägen strax söder om Arusha
National Park. Lodgen har bar och restaurang, lodgeträdgård med pool och utsikt mot Mount Meru. Rummen ligger i bungalower med privata badrum med WC och dusch. Wifi.

 

Utanför Arusha

Mount Meru Game Lodge

www.mtmerugamelodge.com
Mer om Mount Meru Game Lodge

Mer om Mount Meru Game Lodge.

Lodgen ligger ungefär tre kilometer söder om parken, utmed huvudvägen mellan Arusha och Moshi. Den håller bra lodgestandard och har restaurang, en liten shop och en frukostplats ute i trädgården. Därtill finns ett litet zoo med djur som elandantiloper, zebror, strutsar, flamingor, storkar och påfåglar.

Ngurdoto Mountain Lodge

www.thengurdotomountainlodge.com
Mer om Ngurdoto Mountain Lodge

Ngurdoto Mountain Lodge.

Ett hotell med mycket god standard, beläget i lugn och lummig miljö knappt två mil utanför Arusha. Hotellet har fina rum, niohåls golfbana med utsikt över Kilimanjaro och Mount Meru samt cirka 30 minuters bilresa till Kilimanjaros internationella flygplats, cirka en kvart till Arusha NP.

Karama Lodge

www.karama-lodge.com
Mer om Karama Lodge

Karama Lodge.

Lodgen ligger på Suye Hill strax utanför Arusha, i skog och lugn miljö avskild från staden. Rummen ligger i bungalower på bergssluttningen. Alla har myggnät, eget badrum och veranda med utsikt mot Mount Meru och Kilimanjaro. Måltiderna äts i den öppna restaurangen eller ute i lodgeträdgården.

Arusha Safari Lodge

www.moivaro.com

Arusha Safari Lodge.

Lodgen ligger på en höjd ett par kilometer utanför Arusha och har utsikt mot Mount Meru och Kilimanjaro. Där finns sju rum i separata bungalower, alla med eget badrum. På lodgen finns matsal, swimming pool, gym, tennisbana, spa och internet.

Lake Duluti Serena Hotel

www.serenahotels.com

Lake Duluti Serena Hotel.

En bra lodge belägen cirka 10 km öster om Arusha längs huvudvägen mot Moshi. Den har 40 rum i bungalower, restaurang, sällskapsrum, bibliotek, kontorstjänster och reception i en huvudbyggnad i flott brittisk herrgårdsstil. Lodgen has en fin trädgård som gränsar mot en sjö. Ett flygfält ligger i närheten.

Moivaro Lodge

www.moivaro.com

Moivaro Lodge.

Lodgen ligger 7 km öster om Arusha och erbjuder turistklasslogi. Lodgen har en trädgård med 40 bungalower med eget badrum, privat veranda, minibar och TV. Där finns också swimmingpool, lekplats, konferensmöjligheter, kontorstjänster och internet.

Olasiti Lodge

www.tanganyikawildernesscamps.com

Olasiti Lodge.

Lodgen har 16 rum och ligger 7 km från centrala Arusha. Rummen har privata badrum och ligger i en trädgård. Där finns restaurang, swimming pool, internetkafé och souvenirbutik.

KIA Lodge

www.moivaro.com
Mer om KIA Lodge

KIA Lodge.

KIA Lodge håller mellanklass och ligger strax intill Kilimanjaro International Airport, cirka en timmes bilfärd från Arusha. Lodgen är det enda boendet nära flygplatsen. Lodgen har 40 rum med vardera två sängar. Där finns restaurang och bar, liksom en swimmingpool med utsikt över bergen Kilimanjaro och Mount Meru. Lodgens läge gör den naturligtvis passande som ankomst- och avresehotell (vad gäller buller har flygplatsen få starter/landningar nattetid), eller som dagrumslodge att tillbringa några timmar på inför en kvällsflygning hem.

 

I Arusha

The Arusha Hotel

www.thearushahotel.com
Mer om The Arusha Hotel

The Arusha Hotel.

The Arusha Hotel (förr New Arusha Hotel) är ett bra hotell nära Arushas centrum. Hotellet har mer än hundraåriga anor, men renoverades nyligen och har nu 86 rum (inklusive ett par sviter) med eget badrum, satellit-TV, värdesaksförvaring, trådlöst internet och luftkonditionering. Där finns två restauranger, bar, konferensmöjligheter, uppvärmd swimmingpool i trädgården, souvenirbutik, kontorstjänster och ett mindre kasino.

Impala Hotel

www.impalahotel.com
Mer om Impala Hotel

Impala Hotel.

Hotellet ligger strax utanför Arushas centrum. Det har tre restauranger (den indiska har riktigt bra mat), bar, swimmingpool, växlingskontor, internetkafé, souvenirbutik samt butiker som säljer smycken och ädelstenar, bl a tanzaniter.

Mount Meru Hotel

www.mountmeruhotel.com
Mer om Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel.

Ett stort hotell strax utanför Arushas centrum. Det har restaurang, bar, swimmingpool, en ganska stor hotellträdgård, konferensanläggning m m.

Outpost Lodge

www.outpost-lodge.com

Outpost Lodge.

En lite enklare lodge i lummig omgivning en lugn stadsdel inte långt från Arushas centrum. Den har matsal, bar och swimmingpool, internetkafé. Barclay's Bank (med uttagsautomat) ligger längre upp på samma gata.

Pamoja Expeditions Lodge

pamojaexpeditions.com

Pamoja Expeditions Lodge.

En enklare lodge på samma gata som Outpost Lodge, dvs inte så långt från Arushas centrum. Lodgen erbjuder logi i relativt enkla rum (finns med och utan egen dusch) och måltider, och har bar, swimmingpool i trädgården, internet och klädtvätt.

Webbplats:

Arusha Coffee Lodge

www.elewanacollection.com
Mer om Arusha Coffee Lodge

Arusha Coffee Lodge.

En lyxlodge belägen strax utanför västra Arusha. Den ligger på en kaffeplantage längs huvudvägen västerut mot Arushas flygplats och mot norra Tanzanias bästa parker (Lake Manyara, Tarangire, Ngorongoro och Serengeti). Lodgen has rum i 18 gästhus, som håller god standard i fråga om inredning och stil.

Kibo Palace Hotel

Webbplats: www.kibopalacehotel.com

Ett bra stadshotell i Arusha, beläget en kort bilfärd eller 15 minuters promenad från centrum. Hotellet har 65 rum (inklusive sviter) med badrum med dusch eller bubbelbadkar, satellit-TV, luftkonditionering, minibar, värdesaksförvaring och trådlöst internet. Hotellet har restaurang, bar, swimmingpool, konferensmöjligheter, massage, bastu och gym. Där finns också en butik som säljer smycken och ädelstenar.

Arusha Crown Hotel

www.arushacrownhotel.com

Ett modernt stadshotell i turistklass i Arusha. Det har 38 rum med badrum, satellit-TV och telefon. Hotellet har restaurang, kafé, konferensmöjligheter och kontorstjänster.

Jacaranda Hotel

jacaranda.chez.com

Ett enklare hotell beläget inte så långt från Arushas centrum. Det har drygt 20 rum, restaurang och en trädgård.

Ilboru Safari Lodge

Ett hotell med standard mellan enkel och turistklass, beläget 2 km norr om Arushas centrum. Det har 30 rum i tvårumsbungalower och en hotellträdgård med swimmingpool.

Arusha Backpackers Hotel

www.arushabackpackers.co.tz

Ett lågbudgethotell nära Arushas centrum. Det har 30 rum och två fyrasängars sovsalar, restaurang och bar på taket samt internet.

Catholic Hostel

Catholic Hostel på Kanisa Road erbjuder billig B&B ganska nära Arushas centrum.


 

Lake Eyasi

Mer om Lake Eyasi

Det finns ett par camper i Lake Eyasi-området, där dragplåstren är omgivningen och avskildheten snarare än djurskådning.

Tindiga Tented Camp

Webbplats: www.moivaro.com

Tindiga Tented Camp.

Campen ligger 1,5 km från den östra sjöstranden och har utsikt över bushen i Lake Eyasi-området. Campen har tio tält med en fin safaristil och arrangerar fågelskådning, bushvandringar och besök hos hadza- och datogastammarna.

Kisima Ngeda Tented Camp

Webbplats: www.kisimangeda.com

Kisima Ngeda Tented Camp.

En permanentrest tältcamp på Lake Eyasis nordöstra strand. Den erbjuder logi i enkla men rymliga och stilrena safaritält. Tälten har eget badrum och ligger nära sjön, med utsikt mot vattnet. Bland aktiviteterna som erbjuds finns kanotfärder, mountainbiking och besök hos hadza- och datogastammarna.


 

Lake Natron

Mer om Lake Natron

Lake Natron ligger bortom de vanliga turiststråken i norra Tanzania, men kan vara intressant för specialsafarier, exempelvis för resenärer som färdas bakvägen till Serengeti via Loliondoområdet. Camperna ligger i närheten av den aktiva vulkanen Oldoinyo Lengai, som kan bestigas (med guide).

Lake Natron Tented Camp

Webbplats: www.moivaro.com

Lake Natron Tented Camp.

En turistklasscamp med nio permanentresta tält, belägen i en träddunge nära Lake Natron och med naturskönt landskap. Tälten har eget badrum och privat veranda. Campen har restaurang, bar och swimmingpool.

Lake Natron Camp

Webbplats: www.lake-natron-camp.com

Campen har åtta gästtält, som vart och ett har egna toalett- och duschtält. Campen ligger mitt ute i bushen och är täckt med kamouflagenät för att smälta in i omgivningen. Man arrangerar olika vandringar och utflykter i området.


 

Moshi/Kilimanjaro

Mer om Kilimanjaro

Staden Moshi ligger 30 minuters bilresa öster om Kilimanjaro International Airport och är utgångspunkt för de flesta bestigningar av Kilimanjaro.

KIA Lodge (Kilimanjaros flygplats)

Se Arusha.

Keys Hotel (Moshi)

Webbplats: www.keys-hotel-tours.com

Hotellet är egentligen två hotell – ett på Uru Road och ett på Mbokomu Road. De har 30 respektive 48 rum och håller enklare turiststandard. Båda har restaurang, bar, swimmingpool och internet.

Kilimanjaro Backpackers Hotel (Moshi)

Webbplats: www.kilimanjarobackpackers.com

Ett lågbudgethotell i centrala Moshi. Där finns enkel- och dubbelrum, restaurang och bar. Badrummen är gemensamma. Internet, växlingskontor och andra faciliteter finns på systerhotellet Kindoroko, som ligger en kort promenad från Kilimanjaro Backpackers.

Kindoroko Hotel (Moshi)

Webbplats: www.kindorokohotels.com

Ett enklare hotell i Moshi och erbjuder rum med eget badrum, takfläkt, kylskåp och TV. Där finns en inomhusrestaurang, en takrestaurang, bar och kontorstjänster.

Kilimanjaro Crane Hotel (Moshi)

Webbplats: www.kilimanjarocranehotels.com

Ett enklare hotell med 30 rum, som alla har eget badrum, TV, luftkonditionering och telefon. Hotellet har restaurang, bar och biluthyrning.

Kibo Hotel (Marangu)

Webbplats: www.kibohotel.com

Ett turistklasshotell med 45 rum i en byggnad från tidigt 1900-tal, belägen inte långt från parkentrén Marangu Gate på gränsen till östra Kilimanjaro National Park. Hotellet har en restaurang som rymmer 200 personer, bar och en trädgård med swimmingpool.

Kilimanjaro Mountain Resort (Marangu)

Webbplats: www.kilimanjaromtresort.com

Ett bra hotell beläget bland bananodlingar och kaffeplantager cirka 7 km från parkentrén Marangu Gate på gränsen till östra Kilimanjaro National Park. Hotellet har en sorts moderniserad kolonialstil. Där finns 25 rum med satellit-TV, minibar, telefon och internet, två restauranger, bar, trädgård med swimmingpool, gym, kontorstjänster, konferenslokaler för upp till 80 personer och en lekplats.

Kilemakyaro Mountain Lodge (Marangu)

Webbplats: www.kilimanjarosafari.com

Ett turistklasshotell omgivet av en stor lummig trädgård vid Kilimanjaros fot. Huvudbyggnaden är ett tidigare farmhus som nu rymmer reception, restaurang, bar, sällskapsrum och internet. I trädgården finns 30 rum i bungalower, alla med utsikt mot Kilimanjaro från verandan, och en swimmingpool. Hotellet arrangerar olika utflykter i omgivningen.

Marangu Hotel (Marangu)

Webbplats: www.maranguhotel.com

Hotellet ligger inte långt från parkentrén Marangu Gate på gränsen till östra Kilimanjaro National Park. Huvudbyggnaden är ett farmhus från början av 1900-talet, omgiven av en ganska stor trädgård med rum i stugor och en swimmingpool. Stugorna har olika utföranden, men har alla eget badrum med antingen dusch eller badkar.

Springlands Hotel

Webbplats: www.springlandshotel.com

Ett turistklasshotell vid Kilimanjaros södra fot, inte långt från Moshi. Det har restaurang inomhus och utomhus, bar och stor swimmingpool i trädgården, TV-rum, träningsrum, souvenirbutik, internet, cykeluthyrning, uthyrning av bestigningsutrustning och värdesaksförvaring. Rummen har eget kaklat badrum. Hotellet har en egen skyttelbuss till Moshi.

Mt. Kilimanjaro View Lodge

Webbplats: www.mtkilimanjaroviewlodge.com

En enklare lodge belägen på Kilimanjaros sydsluttning halvvägs mellan parkentréerna Machame Gate och Marangu Gate. Lodgen drivs av lokalbefolkningen, som tillhör chaggastammen. Rummen ligger i bungalower med chaggastil och har eget badrum och fin utsikt. Färden till lodgen är guppig, då de sista 16 km från huvudvägen är en enkel obelagd väg.

Makoa Farm (Machame)

Webbplats: www.makoa-farm.com

Lodgen är främst en ridlodge belägen strax söder om Kilimanjaro, men kan också användas för t ex övernattningar i anslutning till bergsbestigningar eller några dagars avkoppling i avskild farmmiljö. Farmen är en före detta kaffeplantage och ligger fint på toppen av en kulle ganska nära parkentrén Machame Gate på gränsen till Kilimanjaro National Park. Farmen ägs av två veterinärer och tidigare professionella ryttare, som nu har omkring 25 hästar och en blandning av andra farmdjur. Man erbjuder allt från enkla nybörjarridturer på farmen till mer än veckolånga ridsafarier.

Kahawa Shamba

En enklare bungalowlodge på Kilimanjaros sluttning och drivs av lokalbefolkningen. Rummen är utförda i samma stil som chaggastammens traditionella hyddor, har eget badrum och håller en enklare pensionatstandard. Man erbjuder aktiviteter som vandringar i skogomgivningen och ridning.

Kambi ya Tembo

Webbplats: www.tanganyikawildernesscamps.com

Tältcampen ligger vid gränsen mot Kenya norr om Kilimanjaro, i ett område som delar djurliv med den kenyanska parken Amboseli. Campen har 12 tält med privata badrum samt restaurang. Man erbjuder djurskådningsturer, nattsafari, bushvandringar och besök i lokala massajbyar.

Hemingway's Camp

Webbplats: www.kirurumu.net

En tältcamp med bra safariatmosfär ute i bushen väster om Kilimanjaro. Den är inte inriktad på bergsklättring, utan på safari i vildmarken norr och väster om berget. Aktiviteterna som erbjuds är djurskådningsturer, nattsafari, bushvandringar och besök hos de lokala massajerna. Området ingår i samma ekosystem som nationalreservatet Amboseli i Kenya, som är känt för sina många elefanter. Området har torr karaktär, där bland annat mindre kudu och giraffgasell kan förekomma.

Ndarakwai Camp

Webbplats: www.ndarakwai.com

En miljövänlig tältlodge på Ndarakwai Ranch, som är ett privatägt vildmarksområde mellan Mount Meru (Arusha), Kilimanjaro (Moshi) och gränsen mot Kenya i norr. Campen har 12 safaritält med eget badrum och erbjuder bushvandringar, djurskådningsturer, nattsafari, fågelskådning och ridsafarier (som måste bokas i förväg). Där finns också en observationsplats för djurskådning vid ett vattenhål. Lägereld, fotogenlampor och närhet till djurlivet ger bra safariatmosfär.Mkomazi National Park

Mer om Mkomazi National Park

Utöver logimöjligheterna nedan finns enkla campingplatser i parken.

Elephant Motel

Webbplats: www.elephantmotel.com

Elephant Motel.

Hotellet ligger längs huvudvägen i staden Same, cirka 10 km från parkentrén, och har enklare standard. Där finns 20 rum med eget badrum och TV. Vissa rum har luftkonditionering och kylskåp. Motellet har restaurang, bar och internet.

Tona Lodge

Webbplats: www.tonalodge.org

Lodgen ligger uppe i Parebergen som sträcker sig längs Mkomazis parkgräns och har utsikt över parken. Närmaste by på kartan är Kisiwani. Lodgen är mycket enkel (och billig), och ligger 2 timmars bilfärd på småvägar från parkentrén. Den sista timmen går på mycket dålig bergsväg, som inte rekommenderas för dig som har svagt hjärta. Fyrhjulsdrift krävs. Påbörja färden uppför i god tid före skymningen. Tona Lodge arrangerar och har guider för vandringar och kulturturism i Parebergen.

Babu's Camp

Webbplats: www.babuscamp.com

En liten tältcamp i turistklass, belägen cirka 10 km från parkentrén Zange Gate i västra Mkomazi. Tälten är resta mitt ute i bushen, är tämligen rymliga och har eget badrum. Måltiderna äts i ett mässtält. El genereras med en generator som körs under delar av dygnet, men inte på natten. Campen erbjuder djurskådningsturer, nattsafari och bushvandringar. Du kan vänta dig en naturnära bushupplevelse.

Mkomazi Camp

Lligger 8 km från Zange Gate i Mkomazi och har tält med eget badrum. Den är en liten camp med lägereld och riktig bushatmosfär, och arrangerar aktiviteter som ridning, bushvandringar och nattsafari.


 

Victoriasjön

Mer om Victoriasjön

Speke Bay Lodge

Webbplats: www.moivaro.com

En turistklasslodge på stranden av sydöstra Victoriasjön, cirka 15 km från Serengetis västligaste spets. Lodgen har rum i åtta rymliga bungalower längs strandkanten, alla med eget badrum och veranda. Där finns också 12 safaritält, som delar badrum. Lodgen har restaurang, bar och souvenirbutik, och erbjuder aktiviteter som utflykter i omgivningen och på sjön, mountainbiking och fiske.

Serengeti Stop-Over Lodge

Webbplats: www.serengetistopover.com

En enklare lodge strax utanför Serengeti National Park. Den har tio stugor för självhushållning, restaurang, bar och souvenirbutik. Lodgen arrangerar guidade utflykter till Victoriasjön, båtturer, fågelskådning och besök hos sukumastammen.


 

Musoma

Peninsula Hotel

Staden Musoma ligger cirka en timmes bilfärd från parkentrén Ndabaka Gate på gränsen till västra Serengeti National Park.

Peninsula Hotel är ett enklare hotell i utkanten av Musoma, beläget inom gångavstånd från Victoriasjöns strand. Hotellet ligger i ett ombyggt äldre kolonialtidshus. Rummen har eget badrum. En enklare restaurang finns i grannhuset.


 

Mwanza

Hotel Tilapia

Webbplats: www.hoteltilapia.com

Tämligen få safariresenärer besöker staden Mwanza vid södra Victoriasjön, då staden ligger för långt från de bra safariområdena i norra Tanzania. Mwanza är en av landets största städer och har en stor hamn och en inrikesflygplats (MWZ/HTMW).

Hotellet ligger på Victoriasjöns strand. Det är ett turistklasshotell med fyra restauranger, barer och swimmingpool. Där finns 40 rum, av vilka de flesta är moderna och utrustade med luftkonditionering, värdesaksförvaring, internet och kylskåp. En handfull äldre rum ligger på en stor båt (The African Queen). Dessa rum har läcker gammaldags stil, men har passerat sitt bäst före-datum. Vi har sett råttspillning och enorma mängder sjöflugor i dessa rum på båten.


 

Rubondo Island National Park

Mer om Rubondo Island

Rubondo Island Camp

Webbplats: www.asiliaafrica.com

En lyxtältcamp på stranden på Rubondo Island och är den enda campen på ön. Den har tio tält med eget badrum och privat veranda, restaurang som serverar mycket fisk, bar och swimmingpool. Omgivningen är lugn och stilla. Campen erbjuder aktiviteter som djurskådning till fots på ön, båtturer och fiske.


 

Södra Tanzania

 

Saadani National Park

Mer om Saadani National Park

A Tent With A View

Webbplats: www.saadani.com

A Tent With A View.

En bra tältcamp på stranden strax utanför norra halvan av Saadani. Campen har tio rymliga och glest placerade tält med eget badrum och veranda ut mot Indiska oceanen. Där finns bar och restaurang med mycket fisk och skaldjur. Man erbjuder safariaktiviteter som djurskådningsturer, bushvandringar, fågelskådning från kanot och flodsafari med båt.

Saadani Safari Lodge

Webbplats: www.saadanilodge.com

Saadani Safari Lodge

En bra tältlodge på stranden i Saadani. Den har swimmingpool och nio tältrum med eget badrum, solgenererad belysning och veranda mot havet. Vissa rum har även sängar under myggnät ute på verandan. På en sanddyn lite vid sidan av den övriga lodgen finns en luftig och smakfullt inredd svit med privat swimmingpool. Man arrangerar djurskådningsturer, bushvandringar, flodsafari med båt, campingnätter ute i bushen och snorkling.

Kisampa

Webbplats: www.sanctuary-tz.com

Kisampa är ett privatägt reservat med en ekolodge, beläget inåt fastlandet på gränsen mot sydöstra Saadani. Lodgen har plats för 14 gäster i enkla men rymliga bungalower eller tält, som har utformats för att gästerna ska se och uppleva natthimlen och omgivningen. Badrummen har torrtoalett och bushdusch. Man erbjuder djurskådningsturer, bushvandringar, campingnätter ute i bushen, flodsafari med båt eller kanot samt olika aktiviteter tillsammans med lokalbefolkningen i byarna omkring.


 

Mikumi National Park

Mer om Mikumi National Park

Stanley's Kopje Camp

Webbplats: www.tanzaniasafaris.info
Mer om Stanley's Kopje Camp

Stanley's Kopje Camp

Stanley's Kopje Camp (tidigare Foxes Safari Camp) ligger i nordöstra Mikumi National Park, en bra bit in i bushen från huvudvägen till Zambia som skär genom parken. Campen är liten och ligger på en mindre kulle precis i utkanten av savannområdet som dominerar hela den norra halvan av Mikumi. Tälten står glest, och uppe på toppen ligger restaurang- och barbyggnaden samt den lilla poolen. Läget är mycket naturnära.

Vuma Hills Tented Camp

Webbplats: www.vumahills.com
Mer om Vuma Hills Tented Camp

Vuma Hills Tented Camp

Campen ligger i centrala Mikumi National Park, strax söder om huvudvägen till Zambia som skär genom parken. Campen är förhållandevis liten och ligger insmugen på sidan av kullen – vegetationen döljer tälten och ger en privat och avskild atmosfär. Campen här är ett naturnära sätt att bo, men med god komfort och en liten pool.

Mikumi Wildlife Camp

Webbplats: mikumiwildlifecamp.com

Mikumi Wildlife Camp

Mikumi Wildlife Camp, eller Kikoboga, är en enklare lodge vid Mikumis huvudentré, belägen nära huvudvägen som passerar genom parken. Lodgen har 12 stenbungalower, av vilka vissa rymmer familjer. Där finns restaurang, bar, swimmingpool och ett vattenhål.

Genesis Motel

Webbplats: www.genesismotel.com

Genesis Motel erbjuder enklare logi cirka 20 km från Mikumis huvudentré och har 30 rum, restaurang och bar.

Mikumi Wildlife Lodge

Stängd.


 

Udzungwa Mountains National Park

Mer om Udzungwa Mountains National Park

Den enda logimöjligheten inne i parken är camping – där finns ett antal enkla campingplatser. Enklare hotell finns i Mangula (se nedan). Logi med högre standard finns t ex på lodgerna/camperna i Mikumi, som ligger 70 km från Udzungwa.

Udzungwa Mountain View Hotel och Twiga Hotel är enklare hotell i Mangula, som ligger nära parkentrén och som har en järnvägsstation. Båda har restaurang, bar och enkla rum med eget badrum och myggnät.


 

Nyerere National Park & Selous Game Reserve

Mer om Nyerere National Park & Selous Game Reserve

Rufiji River Camp

Webbplats: www.rufijirivercamp.com
Mer om Rufiji River Camp

Rufiji River Camp

Campen ligger vid Rufijifloden inte långt från parkgränsen i nordöstra Nyerere. Campen har cirka 20 tält, restaurang och bar. Standarden är bra turistklass.

Sand Rivers Selous

Webbplats: www.nomad-tanzania.com

Sand Rivers Selous

En liten lodge med stugor i sten och halm, belägen vid Rufijifloden. Där finns fem rymliga standardrum, två sviter med egen plungepool samt ett privat hus med sovrum, matsal, pool, bar och eget safarifordon med chaufför till förfogande. Lodgen har matsal, swimmingpool och över lag hög standard. Man erbjuder djurskådningsturer, bushvandringar, campingnätter ute i bushen, flodsafari i båt och fiske.

Selous Wilderness Camp

Webbplats: www.selouswilderness.com

Selous Wilderness Camp

En liten tältcamp, öppnad 2009 och belägen på södra sidan av Rufijifloden utanför parkens östra gräns. Man anländer på norra sidan av floden och tar sig till campen med båt. Campen har sju tält med fläkt och utomhusdusch, restaurang och swimming pool.

Selous Riverside Safari Camp

Webbplats: www.selousriversidecamp.com

Selous Riverside Safari Camp

En bra tältcamp vid Rufijifloden strax öster om Nyerere, dvs utanför parkentrén Mtemere Gate. Den har tio tält med eget badrum och en tämligen modern safaristil. Campen har matplats och swimmingpool, samt erbjuder djurskådningsturer, båtsafari, bushvandringar och ballongsafari.

The Retreat

Webbplats: www.retreatsafaris.ch
Mer om The Retreat

The Retreat

En lyxtältlodge i den glest besökta sydvästra delen av norra Nyerere. Lodgen ligger kring ett fort på en höjd vid Great Ruahafloden och har has sex rymliga tält uppe på kullen och fyra lyxsviter längs floden. Lite avsides finns också två sviter vid floden med privat swimmingpool samt egen personal, eget fordon och egen båt. På lodgen finns restaurang, swimmingpool och utomhusspa. Man arrangerar bl a djurskådningsturer, båtsafari, bushvandringar, campingnätter ute i bushen och fiske.

Mbuyu Safari Camp

Webbplats: www.selousmbuyusafaricamp.com

Mbuyu Safari Camp

Campen ligger mellan Lake Manze och Lake Nzerakera norr om Rufijifloden.

Sable Mountain Lodge

Webbplats: www.selouslodge.com
Mer om Sable Mountain Lodge

Lodgen ligger strax utanför gränsen till norra Nyerere. Den ligger spridd på en bergsida vänd mot Ulugurubergen i norr. Rummen ligger i stenbungalower med fin utsikt. Där finns swimmingpool och ett vattenhål.

Selous Impala Camp

Webbplats: www.adventurecamps.co.tz

En liten tältcamp vid Rufijifloden och erbjuder bra standard, lugn omgivning och swimmingpool. Där finns åtta tält med eget badrum. Bland safariaktiviteterna finns djurskådningsturer, bushvandringar och campingnätter ute i bushen. På campen finns också fiskeutrustning.

Selous Safari Camp

Webbplats: www.selous.com

En mycket bra tältcamp vid Lake Nzerakera, som ligger cirka 5 km från Rufijifloden. Campen har swimmingpool och nio rymliga tält på däck ovan mark, alla med eget badrum och inredning i gammaldags safaristil. Man erbjuder olika safariaktiviteter, bl a djurskådningsturer, båtturer, bushvandringar och campingnätter ute i bushen.

Selous Private Camp

Webbplats: www.selous.com

Systercamp till Selous Safari Camp och ligger i samma område, med utsikt mot Lake Nzerakera. Campen har fyra lyxtält (med takfläkt och två verandor), swimmingpool, sällskapsutrymmen och matplats. Man arrangerar djurskådningsturer, flodsafari, bushvandringar, campingnätter ute i bushen och fiske.

Lake Manze Tented Camp

Webbplats: www.adventurecamps.co.tz

En camp belägen på Lake Manzes strand. Läget är bra för djurskådning, om än lite långt från Rufijifloden. De flesta andra lodger och camper i denna del av Nyerere har en dragning mot lyxstandard, men Lake Manze Tented Camp drar i stället mot bra safariatmosfär med lägereldar o d. Campen har 12 safaritält med eget badrum och arrangerar djurskådningsturer, bushvandringar, båtsafari på sjön och fiske.

Kiba Point

Webbplats: www.sand-rivers-selous.com

Systerlodge till Sand Rivers. Lodgen är en privat lyxlodge vid Rufijifloden. Den har fyra mycket luftiga, ljusa och stilrena villor med egen plungepool och utsikt över floden. Lodgen lämpar sig för privata grupper om upp till åtta personer.

Beho Beho

Webbplats: www.behobeho.com

Ligger till skillnad från de flesta andra lodger och camper i Nyerere inte vid Rufijifloden eller sjöarna nära denna, utan är byggd på en kulle i ett bra djurområde längre in i parken. Den håller god standard, är känd för att ha bra guider och har matplats, swimmingpool samt åtta stenbungalower med eget badrum och två verandor. Lodgen arrangerar båtsafari, bushvandringar och campingnätter ute i bushen.

Mivumo Lodge

Webbplats: www.malalalyxlodger.com

Lodgen ligger vid Rufijifloden nära den 100 meter djupa flodravinen Stiegler's Gorge. Lodgen har 12 rum med eget badrum, luftkonditionering, satellit-TV, privat soldäck och plungepool. Där finns också restaurang, bibliotek och evighetspool. Lodgen arrangerar djurskådningsturer, båtsafari och bushvandringar.

Selous Wildlife Lodge

Webbplats: www.malalaluxurylodges.com

En tältlodge vid Simbazifloden i den sydvästra delen av norra Nyerere. Den har 12 tält med eget badrum och erbjuder djurskådningsturer, båtsafari och bushvandringar.

Selous Mbega Camp

Webbplats: www.selous-mbega-camp.com

En enklare lodge vid Rufijifloden strax öster om Nyerere, dvs utanför parkentrén Mtemere Gate. Lodgen har 12 tält med eget badrum och två stenbungalower. Man erbjuder djurskådningsturer och bushvandringar.

Lukula Selous Camp

Webbplats: www.selousproject.com

En camp i Lukula Selous, som är ett 1 200 km2 stort privat fotoreservat i sydligaste parkområdet. Endast en grupp (om upp till åtta personer) i taget får besöka reservatet. Campen är en mobil tältcamp som slås upp i ett naturskönt område längs Luwegufloden under torrperioden från juli till november. Den får sin el från solpaneler och består av mässtält och fyra fina tält med eget badrum. Huvudaktiviteterna är djurskådningsturer, bushvandringar och safariturer i kanot.


 

Ruaha National Park

Mer om Ruaha National Park

Förutom lodgerna och tältcamperna nedan finns logimöjligheter på campingplatser och i bandas (enkla hyrstugor).

Ruaha River Lodge

Webbplats: www.ruahariverlodge.com
Mer om Ruaha River Lodge

Ruaha River Lodge

Lodgen ligger vid Great Ruahafloden i Ruaha National Park. Lodgen har restaurang, bar och cirka 20 rum i stenbungalower. Läget är mycket naturnära, så djur kan ses i närområdet. Bra safarikänsla.

Mdonya Old River Camp

Webbplats: www.adventurecampstz.com

Mdonya Old River Camp

En liten tältcamp vid sandfloden (dvs en flod som årstidsvis är helt uttorkad) Mdonya, som ligger mellan en och två timmars bilfärd från flygfältet. Campen är designad för att skapa en bra safariatmosfär snarare än en lyxmiljö. De elva tälten (av vilka tre är familjetält) ligger mitt i bushen och har eget badrum. Där finns också mässtält, sällskapstält och ett litet bibliotek. Huvudaktiviteterna är djurskådningsturer och bushvandringar.

Jongomero

Webbplats: www.jongomero.com

En liten lyxtältcamp med fin safariatmosfär i den sydvästra delen av Ruaha. Där finns åtta stora tält resta på däck ovan mark. Alla har eget badrum, privat veranda och inredning av god klass. Campen has matplats, sällskapsrum och swimmingpool, och erbjuder djurskådningsturer, inklusive heldagsturer.

Mwagusi Safari Lodge

Webbplats: www.ruaha.org

En liten tältcamp vid sandfloden Mwagusi. Den har tio tämligen enkla safaritält med eget badrum och veranda mot floden, samt en central matplats som också fungerar som reception och bar. Läget är mycket bushnära och ligger i ett av Ruahas bästa djurområden. Campen arrangerar djurskådningsturer och bushvandringar. Man har ett gott rykte för sina bra guider och för campatmosfären.

Tandala Tented Camp

Webbplats: www.tandalatentedcamp.com

En tältcamp av turistklass strax utanför Ruahas parkentré. Där finns tio tält med eget badrum, veranda och solgenererad belysning, samt en matplats och en lägereldsplats. Campen erbjuder djurskådningsturer, bushvandringar, besök i lokala byar och nattsafari (som inte är tillåtet inne i nationalparken).

Kigelia Camp

Webbplats: www.kigeliacamp.com

En ny tältcamp i Ruaha. Den har sex fint inredda tält med eget badrum samt matplats, och arrangerar djurskådningsturer och bushvandringar.

Kwihala Camp

Webbplats: www.asiliaafrica.com

Kwihala Camp (tidigare EMC Ruaha) är en semimobil tältcamp som slås upp i olika delar av Ruaha beroende på årstiden. Eftersom den har mobilt utförande saknar den fasta installationer och byggnader, utan slås upp rätt ute i bushen. Den har sex rymliga tält och ett mäss- och sällskapstält. Campen får sin el från solpaneler och har ljusa interiörer.


 

Dar es Salaam

Mer om Dar es Salaam

En mängd hotell finns i Dar es Salaam, både stadshotell och strandhotell längs kusten norr och söder om staden.

Holiday Inn Dar es Salaam

Webbplats: www.holidayinn.com
Mer om Holiday Inn Dar es Salaam

Hotellet ligger centralt i Dar es Salaam och håller god klass. Hotellet har alla faciliteter för normala vistelser för turister och affärsresenärer. Läget gör det lätt att utforska staden.

Mövenpick Royal Palm Hotel

Webbplats: www.moevenpick-hotels.com

Ett bra hotell inom gångavstånd från centrala Dar es Salaam. Det har 230 rum, inklusive olika typer av sviter. Alla rum har luftkonditionering, telefon, internet, satellit-TV, minibar och värdesaksförvaring. Hotellet har restaurang, bar, swimmingpool, träningsmöjligheter, bastu, kontorstjänster och konferensmöjligheter för upp till 600 personer. En 18-håls golfbana och tennisbanor finns inte långt från hotellet.

Kilimanjaro Hotel Kempinski

Webbplats: www.kempinski-daressalaam.com

Kilimanjaro Hotel Kempinski i Dar es Salaam är ett bra hotell med 180 rum, inklusive sviter, beläget vid havet. Rummen har värdesaksförvaring, minibar, satellit-TV och internet (trådlöst och fast anslutet). På hotellet finns två restauranger, tre barer, swimmingpool, gym, spa och lokaler för fester och konferenser för upp till 400 personer.

Peacock Hotel City Centre

Webbplats: www.peacock-hotel.co.tz

Hotellet ligger i centrala Dar es Salaam och har cirka 90 rum med badrum, telefon, luftkonditionering, satellit-TV, värdesaksförvaring, minibar och internet. Där finns två restauranger och två barer, swimmingpool, växlingskontor, konferensmöjligheter och flygplatsbuss.

Peacock Hotel Millennium Towers

Webbplats: www.peacock-hotel.co.tz

Hotellet har 60 rum (inklusive 11 sviter) med luftkonditionering, satellit-TV, minibar och trådlöst internet. Hotellet har grillrestaurang, bar, swimmingpool, konferensmöjligheter och växlingskontor.

New Africa Hotel & Casino

Webbplats: www.newafricahotel.com

Hotellet ligger i centrala Dar es Salaam och är ett affärshotell med 126 rum (inklusive sviter) med luftkonditionering, satellit-TV, minibar, telefon och trådlöst internet. Där finns två restauranger, bar, kontorstjänster, konferensmöjligheter, swimmingpool, gym och ett kasino.

Harbour View Suites

Webbplats: www.harbourview-suites.com

Ligger på tre våningar i Harbour View Towers i centrala Dar es Salaam. Hotellet erbjuder rum och sviter, alla med eget badrum, kök/kokvrå, värdesaksförvaring, telefon, satellit-TV och internet. Enklare restauranger finns på byggnadens bottenplan.

Oyster Bay Hotel

Webbplats: www.proteahotels.com

Hotellet ligger 3 km från Dar es Salaams centrum. Hotellet har 48 lägenheter med luftkonditionering, satellit-TV och kokvrå. Där finns också restaurang, bar, swimmingpool, träningsmöjligheter, kontorstjänster och sammanträdesrum för 20 personer.

Protea Hotel Courtyard

Webbplats: www.proteahotels.com

Hotellet ligger nära stranden i Dar es Salaam. Det har 50 rum och två sviter. Alla har luftkonditionering, telefon, värdesaksförvaring, minibar och satellit-TV. Där finns restaurang, bar, kafé, bibliotek, trådlöst internet, swimmingpool, kontorstjänster och konferensmöjligheter.

Jangwani Seabreeze Resort

Webbplats: www.jangwani.org

Ett turistklasshotell vid havet i Dar es Salaam. De 32 rummen ligger kring en swimmingpool och har eget badrum, luftkonditionering, värdesaksförvaring och TV. Hotellet har två restauranger, tre swimmingpooler (därav en barnpool), tennisbana, go-kartbana och ett lek- och aktivitetsutrymme med bl a bordtennis och X-Box-spel.

Palm Beach Hotel

Webbplats: www.palmbeach.co.tz

Ett turistklasshotell strax utanför Dar es Salaams centrum, 200 m från stranden. Det har 32 rum med eget badrum, TV, värdesaksförvaring och trådlöst internet. Hotellet har utomhusbar, restaurang och konferensmöjligheter. En golfbana och en tennisklubb finns i närheten.

Coral Beach Hotel

Webbplats: www.coralbeach-tz.com

Hotellet ligger vid havet strax norr om centrala Dar es Salaam. Det har cirka 20 rum med luftkonditionering, eget badrum, TV, minibar, värdesaksförvaring och trådlöst internet. Hotellet har restaurang, bar, swimmingpool och konferensmöjligheter.

Sea Cliff Court Apartments

Webbplats: www.seacliffcourt.com

Ligger strax norr om centrala Dar es Salaam och har 68 en- och tvårumslägenheter. Alla har kök, luftkonditionering, satellit-TV, värdesaksförvaring och internet. Vissa av dem har även tvättmaskin. På hotellet finns restaurang, kontorstjänster, swimmingpool och gym.

Sea Cliff Hotel

Webbplats: www.hotelseacliff.com

Hotellet ligger vid havet norr om Dar es Salaam och har 94 rum (inklusive sviter) med eget badrum, satellit-TV, minibar och internet. På hotellet finns restauranger, barer, konferenslokaler, kontorstjänster, träningslokaler, bowlingbana och ett kasino. Hotellet stängdes efter en omfattande brand 2007, men har nu öppnats igen.

Golden Tulip

Webbplats: www.goldentulipdaressalaam.com

Ligger vid havet strax norr om centrala Dar es Salaam. Där finns cirka 90 rum inklusive sviter. Alla har eget badrum, havsutsikt, egen balkong, luftkonditionering, satellit-TV, internet, värdesaksförvaring och telefon. Hotellet har restaurang, bar, kafé och en stor evighetspool vänd ut mot havet. Där finns även konferensmöjligheter.

Colosseum Hotel

Webbplats: www.colosseumtz.com

Ett ganska nybyggt hotell i en sorts grekisk-romersk stil strax norr om centrala Dar es Salaam. Det har 42 rum (inklusive sviter) med luftkonditionering, satellit-TV och värdesaksförvaring. Sviterna har dessutom mer utrymme, kokvrå och balkong. På hotellet finns två restauranger, träningsmöjligheter, swimmingpool, spa och konferensmöjligheter.

Mediterraneo Hotel

Webbplats: www.mediterraneotanzania.com

Ett turistklasshotell vid stranden strax norr om Dar es Salaam. Rummen ligger i bungalower och har eget badrum och veranda. På hotellet finns restaurang, utomhusbar och swimmingpool.

White Sands Hotel

Webbplats: www.hotelwhitesands.com

Ett strandhotell på Jangwani Beach 25 km norr om Dar es Salaam. Det har 118 rum och 28 sviter. Rummen har havsutsikt, luftkonditionering, satellit-TV, minibar, internet, telefon och värdesaksförvaring. Sviterna har dessutom takfläkt och kokvrå. På hotellet finns två restauranger och två barer, konferensmöjligheter, vattenlekpark och möjlighet till olika vattensporter, inklusive snorkling och dykning.

Kipepeo Beach Camp

Webbplats: www.kipepeocamp.com

Hotellet är ett enklare strandhotell cirka 10 km sydost om Dar es Salaam. Rummen ligger i bungalower längs stranden. Där finns också en restaurang och en strandbar.

Amani Beach Hotel

Webbplats: www.amanibeach.com

Ett strandhotell 30 km söder om Dar es Salaam. Det har tio rymliga bungalower längs stranden, alla med eget badrum, luftkonditionering och veranda. På hotellet finns restaurang, strandbar och swimmingpool, samt möjligheter till fiske, snorkling, strandvolleyboll, dykning och ridning.

Ras Kutani

Webbplats: www.raskutani.com

Hotellet är ett strandhotell 33 km söder om Dar es Salaam, vänt mot havet och mot en sötvattenlagun. Det har 12 rymliga bungalower och 4 sviter, alla med eget badrum och veranda. Lodgen erbjuder olika vattensporter, inklusive snorkling och fiske.


 

Bagamoyo

Lazy Lagoon

Ett strandhotell på en privat ö i Indiska oceanen utanför Bagamoyo, som är en liten stad en timmes bilväg norr om Dar es Salaam. Hotellet ligger på en 9 km lång strand och har 12 bungalower samt en huvudbyggnad med restaurang, bar och swimmingpool. Aktiviteterna som erbjuds är bad, snorkling, segling och dhowturer.Västra Tanzania

 

Katavi National Park

Mer om Katavi National Park

Katuma Bush Lodge

Webbplats: www.mbalimbali.com

Katuma Bush Lodge

Katuma är en tältlodge med hög standard i centrala Katavi. Den har sex tält med eget badrum och veranda som vetter mot slätten utanför. Lodgen har matsal, bar och lägereld om kvällarna. Safariaktiviteterna som erbjuds är djurskådningsturer, bushvandringar och campingnätter ute i bushen.

Chada Camp

Webbplats: www.chada-katavi.com

Chada Camp

Campen ligger mitt i bushen i centrala Katavi och har tältlägeratmosfär med lägereld på kvällarna. Standarden är dock hög. Där finns sex möblerade safaritält med eget badrum och utrymmen för måltider och samvaro. Campen arrangerar djurskådningsturer, bushvandringar, fågelskådning och campingnätter ute i bushen.

Katavi Wilderness Camp

Webbplats: www.tanzaniasafaris.info

Katavi Wilderness Camp, eller Katavi Fox Camp, ligger i centrala Katavi. Den har sex rymliga tält med eget badrum och ett mässtält. Safariaktiviteterna som erbjuds är djurskådningsturer och bushvandringar.


 

Gombe Stream National Park

Mer om Gombe Stream National Park

Förutom lodgen nedan finns enkla bandas (dvs hyrstugor) vid sjön längre söderut i parken.

Gombe Forest Lodge

Webbplats: www.mbalimbali.com

Gombe Forest Lodge

Gombe Forest Lodge (som ibland också kallas Gombe Tented Camp) är en liten tältlodge med god standard på Lake Tanganyikas strand i Gombe. Den har sex tält med eget badrum och veranda vänd mot sjön och solnedgången. Huvudaktiviteten är schimpansspårning, men campen erbjuder också vandringar i skogarna och besök i byar i parkens omgivning. Läget passar också bra för avkoppling på stranden, bad och snorkling.


 

Mahale Mountains National Park

Mer om Mahale Mountains National Park

I parken finns två camper/lodger, en campingplats och enkla hyrstugor. Camperna/lodgerna beskrivs ofta som lyxiga, men det rör sig snarare om en god standard i nivå med den som finns på många andra bra camper och lodger. Den verkliga lyxen är snarare det vackra och avskilda läget, med campen/lodgen på stranden, skog bakom och Mahalebergen som fond.

Greystoke Mahale

Webbplats: www.greystoke-mahale.com

Greystoke Mahale

Greystoke Mahale (tidigare Zoe's Camp) är en bra lodge på Tanganyikasjöns strand, belägen lite längre söderut i parken än Nkungwe Beach Lodge. Designen och omgivningen ger en exotisk atmosfär. Lodgen har sex bungalower med eget badrum och veranda mot sjön, en centralt placerad matsalsbyggnad samt sällskapsutrymmen. Man erbjuder schimpansspårning, kanot- och dhowturer, vandring, fiske, bad och snorkling. För att få plats behöver du i regel boka lång tid i förväg.

Kungwe Beach Lodge

Webbplats: www.mbalimbali.com

Kungwe Beach Lodge

Kungwe Beach Lodge (tidigare Nkungwe Tented Camp) ligger på Tanganyikasjöns strand i Mahale Mountains National Park. Den har tio safaritält som vetter mot sjön, alla med eget badrum, solgenererad belysning och en veranda. Huvudaktiviteterna är schimpansspårning, vandringar, fågelskådning, bad och snorkling.


 

Tanganyikasjön

Lupita Island Resort and Spa

Ett lyxhotell på Lupita Island, som är en 0,5 km2 stor ö i den södra delen av Tanganyikasjön (strax väster om Kiranda på fastlandet). Hotellet har 14 rymliga hus med eget däck med utsikt, samt restaurang, sällskapsrum, bar, evighetspool, spelrum, souvenirbutik, internet, gym, spa och bastu. Aktiviteterna som erbjuds är fiske, kanotturer, båtfärder, snorkling och segling. Det smidigaste sättet att ta sig dit är med chartrat flyg till ett flygfält på fastlandet och därifrån vidare med hotellets motorbåt.


 

Kigoma

Kigoma är en stad på Tanganyikasjöns östra strand i västra Tanzania. Främst dykare och safariresenärer som besöker Gombe Stream eller Mahale Mountains kan tänkas övernatta i Kigoma i anslutning till sina aktiviteter.

Kigoma Hilltop Hotel

Ett bra hotell vid Tanganyikasjön strax utanför Kigoma. Det har 30 bungalower med eget badrum, luftkonditionering och veranda med fin sjöutsikt. Alla rum har satellit-TV, kylskåp och telefon. På hotellet finns tre restauranger, swimmingpool, privat strand, gym, tennisbanor och lekplats.

 

Visa karta över norra Tanzania