Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com

Safari Patrol
www.savannen.com
info@safaripatrol.se

Vattenbockar.

Vattenbockar.

Tanzania:

Saadani National Park

Saadani National Park (tidigare Saadani Game Reserve) är den enda av Tanzanias parker som ligger vid kusten, och är den enda kustpark i östra Afrika som har bestånd av de största däggdjuren. I Saadani finns elefanter på land och soppsköldpaddor och delfiner i Indiska oceanen. Till och med knölvalar har observerats utanför parken.

Parken har kustklimat, vilket betyder hett och fuktigt. Naturen skiftar från sandstränder med palmer till akaciesavann, kustregnskog och mangroveträsk.

Djuren i Saadani

Bland däggdjuren i parken finns elefant, lejon, leopard, hyena, sabelantilop, buskbock, koantilop, större kudu, rörbock, vattenbock, giraff, afrikansk buffel, vårtsvin, guereza (en sorts apa), babian och grön markatta. Flodhästar kan ses i Wamifloden, som är den viktigaste sötvattenkällan i parken. Där finns också introducerade bestånd av gnu, zebra och elandantilop.

Det finns möjligheter till fin fågelskådning i parken. Där finns bland annat vattenfåglar, sekreterarfågel och hackspettar. Bland reptilerna finns krokodiler och varaner.

De vanligaste aktiviteterna bland besökarna är djurskådningsturer i safarifordon, vandringar i bushen och båtturer på Wamifloden.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om Saadani

Yta: 1 100 km2.

Djurliv: Ett blandat djurliv. Kustnära natur.

Vägen dit: Parken ligger 4 timmars bilresa (130 km) på dåliga vägar norr om Dar es Salaam och 7 timmars bilresa från Arusha.

Flyg från Dar es Salaam eller Zanzibar tar cirka en halv timme.

Andra webbplatser

Saadani National Park
Saadani National Park.

Saadani National Park
Tanapa.

Karta

Öppna en pdf-karta över Tanzania där du kan se parkerna:

Visa karta över norra Tanzania

Karta över Saadani

Karta över Saadani.

Lodger och camper

A Tent With A View

Webbplats: www.saadani.com

A Tent With A View.

En bra tältcamp på stranden strax utanför norra halvan av Saadani. Campen har tio rymliga och glest placerade tält med eget badrum och veranda ut mot Indiska oceanen. Där finns bar och restaurang med mycket fisk och skaldjur. Man erbjuder safariaktiviteter som djurskådningsturer, bushvandringar, fågelskådning från kanot och flodsafari med båt.

Saadani Safari Lodge

Webbplats: www.saadanilodge.com

Saadani Safari Lodge

En bra tältlodge på stranden i Saadani. Den har swimmingpool och nio tältrum med eget badrum, solgenererad belysning och veranda mot havet. Vissa rum har även sängar under myggnät ute på verandan. På en sanddyn lite vid sidan av den övriga lodgen finns en luftig och smakfullt inredd svit med privat swimmingpool. Man arrangerar djurskådningsturer, bushvandringar, flodsafari med båt, campingnätter ute i bushen och snorkling.

Kisampa

Webbplats: www.sanctuary-tz.com

Kisampa är ett privatägt reservat med en ekolodge, beläget inåt fastlandet på gränsen mot sydöstra Saadani. Lodgen har plats för 14 gäster i enkla men rymliga bungalower eller tält, som har utformats för att gästerna ska se och uppleva natthimlen och omgivningen. Badrummen har torrtoalett och bushdusch. Man erbjuder djurskådningsturer, bushvandringar, campingnätter ute i bushen, flodsafari med båt eller kanot samt olika aktiviteter tillsammans med lokalbefolkningen i byarna omkring.