Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com

Safari Patrol
www.savannen.com
info@safaripatrol.se

Shimba Hills.

Shimba Hills.

Kenya:

Shimba Hills National Reserve

Shimba Hills National Reserve ligger nära den södra mombasakusten i Kenya. Naturen där skiljer sig mycket från den i andra parker. Shimba Hills är ett kulligt och skogklätt område, vars höjd över havet ligger mellan cirka 100 och 450 meter. Parken är vacker, med skog, gläntor och utsikt.

Lejon och leoparder är svåra att upptäcka i den täta vegetationen. Det går lättare att se elefanter, giraffer, bufflar, strutsar, örnar, antiloper och mängder av fjärilar.

I Shimba Hills lever även den vackra sabelantilopen, som i Kenya bara finns i den här parken.

Shimba Hills hör inte till något av de större safariresmålen, men går lätt att nå från den södra mombasakusten för den som vill se lite djur också under en badvistelse vid kusten. Dels arrangeras safariturer dit, dels går det att hyra en taxi under en hel eller halv dag och dra dit på egen hand.

Mwaluganje Elephant Sanctuary

Mwaluganje är ett 36 km2 stort naturreservat som gränsar mot Shimba Hills National Reserve. En stor del av reservatet är skogklätt och har ett stort elefantbestånd.

 

Mer om Shimba Hills

Yta: 195 km2.

Djurliv: Sabelantilop, elefanter, fåglar.

Bäst tid på året: Relativt jämnbra året om.

Vägen dit: Shimba Hills ligger några mil inåt landet från Diani Beach söder om Mombasa. Vägen dit är mestadels bra, vägarna inne i reservatet hyggliga till riktigt dåliga. Restid från Diani Beach cirka en timme.

Andra webbplatser

Shimba Hills – KWS

Karta

Karta över Shimba Hills
Karta över Shimba Hills.

Lodger och camper  

Shimba Hills Lodge

www.shimbalodge.net

Shimba Hills Lodge

Shimba Hills Lodge ligger i norra Shimba Hills, vid ett vattenhål som belyses nattetid. Omgivningen och lodgen är tysta och lugna. På lodgen finns 28 standardrum med balkong mot vattenhålet och gemensamma badrum, samt två sviter med eget badrum. Där finns restaurang, bar och djurskådningsdäck. Lodgen erbjuder också djurskådningsturer och vandringar. Av säkerhets- och ljudnivåskäl tillåts inte barn yngre än fem år bo på lodgen.

Kutazama

www.kutazama.com

Kutazama

Kutazama är en liten lyxlodge utanför nationalreservatet, belägen i en anlagd trädgård och med storslagen utsikt över omgivningen. Gästerna bor i rymliga sviter i en dämpad afrikansk design och med sängar som kan flyttas ut under stjärnhimlen. I huvudbyggnaden finns matsal och sällskapsutrymmen. Swimmingpoolen är byggd i två nivåer och har vidsträckt utsikt. Man erbjuder aktiviteter som djurskådningsturer i parken, vandringar och dagsutflykter till Diani Beach på kusten söder om Mombasa.

Mukurumuji Tented Camp

Mukurumuji Tented Camp är en liten och enklare turistklasscamp utanför nationalreservatet. Den har fyra tält och en bröllopssvit (alla med eget badrum och veranda) samt en matplats. Man erbjuder djurskådning i Shimba Hills och i Mwaluganje Elephant Sanctuary, vandringar och besök på lokala bondgårdar.

Mwaluganje Camp

Mwaluganje Camp i Mwaluganje Elephant Sanctuary är en tältcamp av turistklass. Den har 20 tält med eget badrum samt matplats.

Annan logi

En liten camp med bandas (enkla hyrstugor) och vacker utsikt ligger nära parkens huvudentré.